Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Φεβρουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα, 6 Φεβρουαρίου:

το 1825, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης.

το 1833, ο Όθωνας γίνεται ο πρώτος σύγχρονος βασιλιάς της Ελλάδας.

το 1879, πραγματοποιείται δολοφονίας εναντίον του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Διονύσιου από Βούλγαρους.

το 1885, η κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη καταρρέει, εξαιτίας του επεισοδίου Νίκολσον και της βαριάς φορολογίας.

το 1891, σημειώνεται η πρώτη μεγάλη τρένου από τη συμμορία των Ντάλτον.

το 1911, η Ρολς Ρόυς υιοθετεί το “Spirit of ”, το κόσμημα με τα ασημένια φτερά, που κοσμεί το καπό των πολυτελέστατων αυτοκινήτων της, αποτελώντας το σύμβολο της.

το 1918, οι Βρετανίδες άνω των 30 ετών αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

το 1922, κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα (σήμερα Το Βήμα), που πρόσκειται στο κόμμα των Φιλελευθέρων (Βενιζελική παράταξη). Μεταξύ των ιδρυτών της, ο Δημήτριος Λαμπράκης.

το 1922, υπογράφεται στην Ουάσινγκτον ναυτική συνθήκη, η οποία περιορίζει τον ναυτικό εξοπλισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

το 1923, οι Σέρβοι ζητούν μέρος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για το εμπόριο τους, χωρίς να θίγεται η ελληνική κυριαρχία.

το 1930, η Αλίκη Διπλαράκου εκπροσωπεί τη χώρα μας στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις », που διεξάγεται στο Παρίσι. Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, αναδεικνύεται η ομορφότερη γυναίκα της ς για το 1930.

το 1958, επτά παίκτες της Manchester United και άλλοι 15 επιβάτες σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο.

το 1969, αρχίζει η κατεδάφιση του θρυλικού “Γιουσουρούμ” στην πλατεία Αβησσυνίας της Αθήνας.

το 1981, πεθαίνει η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας, σύζυγος του βασιλιά Παύλου Α΄της Ελλάδας.

το 1982, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας καταργεί τις ποδιές των μαθητών στα σχολεία.

το 1988, πεθαίνει η Ελληνίδα εκδότρια Νανά Καλλιανέση, ιδρύτρια των εκδόσεων Κέδρος με σημαντική συνεισφορά στα γράμματα και τις τέχνες.

το 1990, η ΕΟΚ αποκλείει τη δυνατότητα εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αγορά.

το 1994, πεθαίνει ο δημοφιλής Αμερικανός κόμικ Jack Kirby, συν-δημιουργός πολλών διάσημων χαρακτήρων της Marvel και DC Comics, όπως ο Captain America, οι X-men, οι Fantastic Four και ο Hulk.

το 2001, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Άρη αρνούνται να κατέβουν στην Αθήνα για τον αγώνα με το στο πλαίσιο του Κυπέλλου Σαπόρτα λόγω μη καταβολής χρημάτων από τη διοίκηση του συλλόγου. Η ομάδα μηδενίζεται γράφοντας ίσως την πιο μελανή σελίδα της ιστορίας της.

το 2004, ξεκινά 7ο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Οι αρχίζουν με ομόφωνη της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του κόμματος και με αποχαιρετιστήρια του Κώστα Σημίτη.

το 2011, πεθαίνει ο Ιρλανδός κιθαρίστας Gary Moore, γνωστός τόσο ως μέλος του hard rock συγκροτήματος Thin Lizzy, όσο και για την σόλο δουλειά του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση