Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου:

το 1781, Ισπανοί άποικοι ιδρύουν το σημερινό .

το 1882, ο Τόμας Έντισον γυρίζει τον διακόπτη στον πρώτο εμπορικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην ιστορία, φωτίζοντας ένα τετραγωνικό μίλι στο Μανχάταν.

το 1886, μετά από σχεδόν 30 χρόνια συγκρούσεων, ο ηγέτης των , Τζερόνιμο, παραδίδεται με τους πολεμιστές του στον αμερικανικό στρατό.

το 1888, ο Τζόρτζ Ίστμαν πατεντάρει το πρώτο φωτογραφικό φιλμ και το κατοχυρώνει με το όνομα Kodak.

το 1923, οι καταλαμβάνουν μετά την Κέρκυρα, τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Αφορμή στάθηκε η δολοφονία στην Κακαβιά της Βορείου Ηπείρου πέντε Ιταλών, μέλη της διασυμμαχικής επιτροπής χάραξης συνόρων. Το ζήτημα παραπέμπεται για εξέταση στην Κοινωνία των Εθνών, ενώ οι ανακρίσεις αποδεικνύουν προβοκάτσια καθώς οι δολοφόνοι είναι , μισθωμένοι από τον Ιταλό πρόξενο του Αργυροκάστρου.

το 1932, αρχίζουν στη Βιέννη οι εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για την Ειρήνη, στο οποίο μετέχουν 80 αντιπρόσωποι από 14 χώρες.

το 1958, η ελληνική αστυνομία ανακοινώνει ότι οι “τέντι μπόις” θα κουρεύονται με την “ψιλή”.

το 1978, ο Γεώργιος Ράλλης είναι ο πρώτος υπουργός (Εξωτερικών) που γίνεται επίσημα δεκτός στη Σοβιετική Ένωση.

το 1992, στην Κύπρο, αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ότι μεγάλο μέρος της Λεμεσού βρίσκεται πάνω σε αρχαίο συνοικισμό της περιόδου 2500-1700 π.Χ.

το 1998, προβάλλεται για πρώτη φορά από την αγγλική τηλεόραση το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;».

το 1998, ιδρύεται η από τους Larry Page και Sergey Brin, φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

το 2005, πεθαίνει ο Νίκων Αρκουδέας, αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο πιο αναγνωρίσιμος αστυνομικός της Μεταπολίτευσης. Χαρακτηριστική ατάκα των αναρχικών: “Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα, αυτός δεν είναι μπάτσος, είναι μια ιδέα”.

το 2006, πεθαίνει σε ηλικία 64 ετών ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, κίντο Φακέτι.

το 2008, η πρώτη κιθάρα, μία Fender Stratocaster, στην οποίας έβαλε φωτιά επί σκηνής ο Τζίμι Χέντριξ το 1967, πωλείται σε στο Λονδίνο έναντι 280.000 λιρών.

το 2012, η Pauline Marois μετά τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, γίνεται η πρώτη γυναίκα του Κεμπέκ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση