Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 31 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 31 Μαΐου

Η γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να υπενθυμίζει στον κόσμο τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Σαν σήμερα, 31 Μαΐου:

το 1859, αρχίζει να λειτουργεί το περίφημο ρολόι Big Ben, σύμβολο της πόλης του υ.

το 1952, ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθ της Ελλάδος.

το 1905, δολοφονείται ο πρωθ Θεόδωρος Δηλιγιάννης από τον χαρτοπαίκτη και λεσχειάρχη Αντώνη Κωσταγερακάρη. Αιτία ‘ηταν προφανώς η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες.

το 1907, το πρώτο ταξί κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

το 1916, διεξάγεται η μεγαλύτερη πολεμική θαλάσσια εμπλοκή κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης. 151 βρετανικά πλοία συγκρούονται με 91 γερμανικά. Οι Άγγλοι χάνουν στο πεδίο της μάχης, αλλά κερδίζουν σε στρατηγικό επίπεδο.

το 1924, με ψήφισμά της η των Ελλήνων αποφασίζει την προαγωγή των πρωτεργατών της ς του 1922, Νικολάου Πλαστήρα και Στυλιανού Γονατά, σε αντιστράτηγους.

το 1941, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, οι Ναζί διατάζουν τον περιορισμό της κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών από τις 10 το βράδυ μέχρι το πρωί.

το 1970, παράγεται για πρώτη φορά επίσημη μπάλα αγώνων στον αγώνα Μεξικό – του 9ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Πρόκειται για την Telstar της Adidas, που αποτελείται από 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Η μπάλα αυτή θα αντικατασταθεί μετά από 18 χρόνια από την «τρικολόρε» στη Γαλλία και έκτοτε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει τη δική του.

το 1987, βγαίνει στον αέρα ο πρώτος μη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της ς, ο δημοτικός «Αθήνα 9,84».

το 1999, αρχίζει η δίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη των Κούρδων στην .

το 2009, πεθαίνει η Μιλβίνα Ντιν (Elizabeth Gladys Millvina Dean), η τελευταία από τους επιζώντες του τραγικού ναυαγίου του Τιτανικού.

το 2016, πεθαίνει ο Γεώργιος Ρωμοσιός, ο πρώτος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με την μορφή που αυτή έχει σήμερα, μετά την ενο της Αστυνομίας Πόλεων με την Χωροφυλακή.

Κράτα το

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση