Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 30 Ιουλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 30 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 30 Ιουλίου

Σαν σήμερα, 30 Ιουλίου:

το 1920, γίνεται απόπειρα ς του Ελευθερίου Βενιζέλου στο από δύο απότακτους αξιωματικούς, την που ο ελληνισμός γιορτάζει την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.

το 1930, η νικά την Αργεντινή με 4-2 στο Μοντεβιδέο και κατακτά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

το 1935, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο του οίκου Penguin. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα βιβλία με μαλακό εξώφυλλο θα κατακλύσουν την αγορά.

το 1962, καθιερώνεται στην Ελλάδα το λίτρο ως μονάδα μέτρησης των υγρών.

το 1982, η Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των λυπτών του Παρθενώνα στη χ μας, στη Διάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού της UNESCO στο Μεξικό.

το 1994, η Ελλάδα υπογράφει μαζί με άλλες χώρες τη διεθνή για το δίκαιο της θάλασσας, η οποία της δίνει το δικαίωμα για μονομερή επέκταση των χωρικών της υδάτων από έξι σε δώδεκα ναυτικά μίλια. Λίγους μήνες μετά η Τουρκία θα ανακοινώσει ότι θεωρεί αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

το 1996, ο Νίκος Κακλαμανάκης κερδίζει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοσανίδα.

το 2000, πεθαίνει ο Έλληνας ποιητής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Ερρίκος Θαλασσινός.

το 2002, μεταφέρονται στις κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι Αλέκος ιωτόπουλος, Παύλος Σερίφης και Κωνσταντίνος Τέλιος, φερόμενοι ως μέλη της 17Ν.

το 2003, στο Μεξικό παράγεται το τελευταίο “Σκαθάρι” της Volkswagen.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση