Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιουνίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιουνίου

Σαν σήμερα, 3 Ιουνίου:

το 1889, οι πρώτοι πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλων αποστάσεων ολοκληρώνονται στις ΗΠΑ, με μήκος 14 μίλια (σχεδόν 23 χιλιόμετρα).

το 1923, στην Ιταλία ο Μουσολίνι εγκρίνει νόμο, που παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις στις δημοτικές .

το 1941, οι Ναζί κατέστρεψαν ολοσχερώς το χωριό Κάνδανος των Χανίων της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, ως αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών στρατιωτών στην Μάχη της Κρήτης. Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά των Γερμανών στην Ελλάδα.

το 1943, κηδεύεται με τιμές ήρωα ο Ιάπωνας ναύαρχος Γιαμαμότο, ο που οργάνωσε και εκτέλεσε την στο Περλ Χάρμπορ.

το 1946, το πρώτο μπικίνι κάνει την εμφάνισή του στις πασαρέλες του Παρισιού.

το 1961, εγκαινιάζεται έκθεση έργων του Θεόφιλου στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

το 1967, καθιερώνεται και στην Ελλάδα το , με δημοσίευση σχετικής υγειονομικής διάταξης στην Εφ της Κυβερνήσεως.

το 1969, προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Trek, μετά την οριστική της διακοπή από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

το 1972, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ των μ. στην Μπρατισλάβα με επίδοση 10'' με χρονόμετρο χειρός και ισοφαρίζει έτσι το πανευρωπαϊκό ρεκόρ του αγωνίσματος.

το 1973, κυκλοφορεί ο δίσκος “Exodus” του Bob Marley, ένας από τους κορυφαίους της reggae μουσικής.

το 1998, ο Μάικλ Τζόρνταν σκοράρει 41 πόντους εναντίον των Τίμπεργουλφς και γίνεται ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του που φτάνει τους 29.000 πόντους στην καριέρα του.

το 2004, πεθαίνει ο Σουηδός μουσικός και συνθέτης Quorthon, ή αλλιώς Thomas Forsberg, ιδρυτής του συγκροτήματος Bathory και ένας από τους πρωτοπόρους του black .

το 2016, πεθαίνει ο Αμερικανός πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι, ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ου αιώνα. Ο τρόπος που πυγμαχούσε διακρινόταν για την ταχύτητα των κινήσεων του, τη δύναμη και την ευελιξία του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση