Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιουλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιουλίου

Σν σήμερ, 3 Ιουλίου:

το 323, ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά στη Μάχη της Αδριανούπολης.

το 1767, κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Adresseavisen, της παλαιότερης εφημερίδας της Νορβηγίας που κυκλοφορεί ακόμη.

το 1884, εγκαινιάζεται στο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος πήρε το όνομά του από δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντόου και τον Έντουαρντ Τζόουνς.

το 1908, ανακαλύπτεται ο Δίσκος της Φαιστού στην Κρήτη από τον Ιταλό αρχαιλόγο Luigi Pernier. Το δημοφιλές εύρημα χρονολογείται περίπου τον 17ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί ένα μεγάλο αρχαιολογικό μυστήριο, αφού μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστα αυτά που καταγράφονται πάνω του, όπως και ο σκοπός της κατασκευής του.

το 1919, η γερμανική Εθνοσυνέλευση υιοθετεί για τη σημαία της χώρας τα χρώματα της επανάστασης του 1848, δηλαδή το μαύρο, το κόκκινο και το χρυσό.

το 1933, οι Ναζί αρχίζουν να διώχνουν τους Εβραίους από τις δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας.

το 1935, πεθαίνει ο André-Gustave Citroën, ο Γάλλος βιομήχανος και συνιδρυτής της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

το 1960, η εφημερίδα Το Βήμα καταργεί τη βαρεία και την υπογεγραμμένη.

το 1960, ο Μάνος Χατζιδάκις κερδίζει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού με το τραγούδι «Κυπαρισσάκι», το οποίο ερμηνεύει η Νάνα Μούσχουρη.

το 1969, πεθαίνει ο μουσικός και ιδρυτής των Rolling Stones, Brian Jones. Έπαιζε τουλάχιστον 30 μουσικά όργανα, στα περισσότερα από τα οποία ήταν αυτοδίδακτος. Παρά την σημαντική συμβολή του στους Rolling Stones, βρέθηκε σύντομα στην σκιά των Κιθ Ρίτσαρντς και Μικ Τζάγκερ, που ανέλα αργότερα και εξ ολοκλήρου την συνθετική διαδικασία. Ο Brian Jones διώχτηκε από το συγκρότημα λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του. Η ζωή στο δρόμο, τα λεφτά και οι τάσεις αποξένωσης του Jones, τον οδήγησαν σε υπερβολική εξάρτηση από τα και το αλκοόλ.

το 1971, πεθαίνει ξαφνικά και αινιγματικά για πολλούς σε ηλικία μόλις 27 ετών ο Αμερικανός τραγουδιστής των The Doors και συγγραφέας, Jim Morrison. Επίσημη σύντροφός του ήταν η Πάμελα Κούρσον, αλλά ο Morrison είχε πολλές ουαλικές επαφές τόσο με φαν του όσο και με άλλες καλλιτέχνιδες του χώρου, όπως η Νίκο των Velvet Underground, η Janis Joplin και η Grace Slick των Jefferson Airplane. Ήταν επίσης άλλος ένας καλλιτέχνης σε πλήρη εξάρτηση από τα . Ο ξαφνικός του θάνατος, η έλλειψη νεκρωψίας και οι αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το τι συνέβη, έκαναν πολλούς να αμφιβάλλουν για την πραγματική αιτία θανάτου του. Στον τάφο του υπάρχει η ελληνική επιγραφή “ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ”.

το 1989, μέσα σε δέκα μέρες προβολής στην Αμερική η ταινία “Batman” σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

το 1990, η κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την .Σ.Δ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση