Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιανουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 3 Ιανουαρίου:

το 1887, περισσότερα από 10.000 άτομα, του Χαρίλαου Τρικούπη πραγματοποιούν την πρώτη σημαντική προεκλογική συγκέντρωση στην της Πλατείας Συντάγματος.

το 1899, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η λέξη “αυτοκίνητο” (automobile) στο κύριο της εφημερίδας “”.

το 1911, πεθαίνει ο σημαντικός Έλληνας Σκιαθίτης λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Όλο το περιεχόμενο του έργου του συνοψίζεται στην φράση που είπε ο ίδιος «Το έπ' έμοι, ενόσω ζω, και αναπνέω καί σωφρονώ, δεν θα παύσω να υμνώ μετά λατρείας τον Χριστόν μου, να περιγράφω μετ' έρωτος την φύσιν, καί να ζωγραφώ μετά στοργής τα γνήσια ελληνικά ήθη».

το 1930, αρχίζει τη λειτουργία της η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας με διοικητή τον Κωνσταντίνο όντικα.

το 1951, πεθαίνει ο Έλληνας ποιητής, πεζογράφος και δημοσιογράφος εώργιος Δροσίνης.

το 1954, ο Έλβις Πρίσλεϊ κάνει την πρώτη του ηχογράφηση, για να δημιουργήσει ένα δίσκο με δύο τραγούδια, δώρο γενεθλίων για τη μητέρα του.

το 1959, η Αλάσκα γίνεται η 49η Πολιτεία των Η.Π.Α.

το 1962, εγκαινιάζεται το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον αγώνα ΑΕΚ – Μπαρτσελόνα (0-6), μπροστά σε 38.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους είναι ο της Ελλάδος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ισπανός πρίγκιπας και μετέπειτα βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Το κόστος των εισιτηρίων είναι 40 δραχμές το απλό και 60 δραχμές το αριθμημένο.

το 1980, καθιερώνεται η πενθήμερη εργασία στον δημόσιο τομέα.

το 1990, κλάπηκαν πυρομαχικά και όπλα από τη στρατιωτική μονάδα του Συκουρίου στη Λάρισα.

το 1991, η 12χρονη Κινέζα Φου Μινγ Ξια κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων και γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια σε όλα τα σπορ.

το 1991, πεθαίνει ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κλεάνθης Μαρόπουλος, που διακρίθηκε με την ΑΕΚ την προπολεμική περίοδο.

το 1991, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι για τους αλβανούς πρόσφυγες.

το 1999, αποφασίζεται η του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, του , που αρχικά θα κυκλοφορήσει σε 11 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση