Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Ιουνίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Ιουνίου

Σαν σήμερα, 29 Ιουνίου:

το 67, σταυρώνεται ο Απόστολος Πέτρος στην .

το 1613, καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά το Globe Theater στο , το οποίο είχε κατασκευάσει ο William Shakespeare για να παίζονται εκεί τα έργα του.

το 1874, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» το περίφημο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει», στο οποίο καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση της χώρας τον βασιλιά Γεώργιο Α' και του ζητάει να σέβεται την Αρχή της Δεδηλωμένης κατά τον σχηματισμό κυβερνήσεων.

το 1921, ο ελληνικός στρατός αρχίζει την επίθεσή του στο μικρασιατικό μέτωπο.

το 1929, ο Γεώργιος Κονδύλης κυκλοφορεί βιβλίο για τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής, στο οποίο αναφέρεται κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου.

το 1951, πεθαίνει ο κορυφαίος έλληνας ηθοποιός του δραματικού θεάτρου, Αιμίλιος Βεάκης.

το 1956, η Μέριλιν Μονρόε παντρεύεται τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

το 1963, το πρώτο τραγούδι των Beatles “From me to you” κατακτά την κορυφή των βρετανικών chart.

το 1991, η στη Γιουγκοσλα ειδοποιεί τους φοιτητές σε και Κροατία να αποχωρήσουν από την περιοχή λόγω πολέμου. Την ίδια μέρα ο ομοσπονδιακός στρατός της Γιουγκοσλαβίας εισβάλει στη .

το 2002, ξεκινά η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” μετά από 27 χρόνια δράσης στην . Μετά από έ στα εκδοτήρια της Hellas Flying Dolphins στον Πειραιά τραυματίζεται ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος στη συνέχεια ομολογεί τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση