Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου

“Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες.”
Θαλής ο Μιλήσιος

Σαν σήμερα, 28 Μαΐου:

το 585 π.Χ., ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη.

το 1924, πεθαίνει ο Έλληνας ποιητής και θεατρικός , Ιωάννης Πολέμης. Πρόκειται για έναν ποιητή χαμηλών τόνων, αισθηματικό, λυρικό και δραματικό, που ανήκε συγγραφικά στην Νέα Αθηναϊκή Σχολή -με προεξέχουσα μορφή τον στή Παλαμά- και από αυτούς που καθιέρωσαν την δημοτική στην ποίηση. Πολλά από τα ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί.

το 1952, στις βουλευτικές εκλογές οι ελληνίδες κατακτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε. Η Λίνα Τσαλδάρη της “Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης” και η Βάσω Θανασέκου της “Δημοκρατικής Ένωσης” εισέρχονται στο . Η Λίνα Τσαλδάρη έγινε και η πρώτη υπουργός, καθώς ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην Καραμανλή.

το 1961, ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία.

το 1969, η ΕΡΤ μεταδίδει για πρώτη φορά απευθείας αγώνα ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα τον τελικό του 14ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών ς με την Μίλαν να νικά τον Άγιαξ με 4-1 στο Μπερναμπέου. Τότε ο ιάννης Διακογιάννης κάνει και την παρθενική εμφάνισή του στην περιγραφή αγώνα.

το 1979, ο νσταντίνος Καραμανλής υπογράφει τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).

το 1997, η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί στον Πειραιά τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό.

το 2009, το θρυλικό rock συγκρότημα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας «Black Ice Tour» για μια συναυλία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση