Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου

“Άριστη δημοκρτί είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες.”
Θαλής ο Μιλήσιος

Σαν σήμερα, 28 Μαΐου:

το 585 π.Χ., ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη.

το 1924, πεθαίνει ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, Ιωάννης Πολέμης. Πρόκειται για έναν ποιητή χαμηλών τόνων, αισθηματικό, λυρικό και δραματικό, που ανήκε συγγραφικά στην Νέα Αθηναϊκή Σχολή -με προεξέχουσα μορφή τον Κωστή Παλαμά- και από αυτούς που καθιέρωσαν την δημοτική γλώσσα στην . Πολλά από τα ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί.

το 1952, στις βουλευτικές εκλογές οι ελληνίδες κατακτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε. Η Λίνα Τσαλδάρη της “Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης” και η Βάσω Θανασέκου της “Δημοκρατικής Ένωσης” εισέρχονται στο Ελληνικό . Η Λίνα Τσαλδάρη έγινε και η πρώτη γυναίκα υπουργός, καθώς ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην Καραμανλή.

το 1961, ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία.

το 1969, η ΕΡΤ μεταδίδει για πρώτη φορά απευθείας αγώνα ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα τον τελικό του 14ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών ς με την Μίλαν να νικά τον Άγιαξ με 4-1 στο Μπερναμπέου. Τότε ο Γιάννης Διακογιάννης κάνει και την παρθενική εμφάνισή του στην περιγραφή αγώνα.

το 1979, ο υπογράφει τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).

το 1997, η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί στον Πειραιά τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό.

το 2009, το θρυλικό rock συγκρότημα AC/DC επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας ς «Black Ice Tour» για μια στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση