Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαΐου

“Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες.”

Σαν σήμερα, 28 Μαΐου:

το 585 π.Χ., ο καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη.

το 1924, πεθαίνει ο Έλληνας ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, Ιωάννης Πολέμης. Πρόκειται για έναν ποιητή χαμηλών τόνων, αισθηματικό, λυρικό και δραματικό, που ανήκε συγγραφικά στην Νέα Αθηναϊκή Σχολή -με προεξέχουσα μορφή τον Κωστή Παλαμά- και από αυτούς που καθιέρωσαν την δημοτική γλώσσα στην ποίηση. Πολλά από τα ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί.

το 1952, στις βουλευτικές εκλογές οι ελληνίδες κατακτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε. Η Λίνα Τσαλδάρη της “Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης” και η Βάσω Θανασέκου της “Δημοκρατικής Ένωσης” εισέρχονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Λίνα Τσαλδάρη έγινε και η πρώτη γυναίκα υπουργός, καθώς ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην Καραμανλή.

το 1961, ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία.

το 1969, η μεταδίδει για πρώτη φορά απευθείας αγώνα ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα τον τελικό του 14ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης με την Μίλαν να νικά τον Άγιαξ με 4-1 στο Μπερναμπέου. Τότε ο Γιάννης Διακογιάννης κάνει και την παρθενική εμφάνισή του στην περιγραφή αγώνα.

το 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).

το 1997, η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί στον Πειραιά τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό.

το 2009, το θρυλικό rock συγκρότημα AC/DC επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας «Black Ice Tour» για μια συναυλία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεκρό δελφίνι στην Νέα Αγχίαλο #νεκρόδελφίνι - https://t.co/dL4bHl7hNz -

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

"Αλιεύοντας" την είδηση