Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Αυγούστου

Σν σήμερ, 25 Αυγούστου:

το 1898, κατά την διάρκεια της Κρητικής Επανάστασης 700 Έλληνες , 17 Βρετανοί φρουροί και ο Βρετανός πρόξενος στην Κρήτη σκοτώνονται από τον οθωμανικό όχλο στο Ηράκλειο Κρήτης.

το 1902, στη Θεσσαλονίκη ο Καμαντάρ Πασάς συλλαμβάνει επ' αυτοφώρω στο σπίτι της την Ελληνίδα ερωμένη του Ελένη νσταντίνου με τον φίλο της Φραγκαντώνη και τους σκοτώνει. Στη συνέχεια διαμελίζει τα δύο πτώματα και αφού τα τοποθετεί μέσα σε σάκο, τον δίνει στον υπηρέτη του για να τον πετάξει στη θάλασσα. Το έγκλημα αποκαλύπτεται και ο δράστης συλλαμβάνεται.

το 1914, καταστρέφεται από τους Γερμανούς κατά τη διάκρεια του Ά Παγκοσμίου πολέμου η σημαντική βιβλιοθήκη του Λουβαίν με εκατοντάδες χιλιάδες αναντικατάστατων τόμων και αναγεννησιακά και γοτθικά χειρόγραφα.

το 1920, ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακηρύσσεται άξιος ευεργέτης και σωτήρας από τη Βουλή, για την «Ελλάδα των Δύο Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών».

το 1928, πρωτοεμφανίζονται οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών, στους αγώνες ποδοσφαίρου Άρσεναλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Τσέλσι – Σουόνσι Τάουν. Οι γηπεδούχοι φοράνε νούμερα από 1 έως 11 και οι φιλοξενούμενοι από 12 έως 22.

το 1981, ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Τσάπμαν, καταδικάζεται σε φυλάκιση 20 ετών.

το 1984, πεθαίνει ο Αμερικανός συγγραφέας Truman Capote, γνωστός κυρίως για τα έργα του Πρόγευμα στο Τίφφανυς (1958) και Εν Ψυχρώ (1966).

το 1993, βάνδαλοι καταστρέφουν το ελληνικό νεκροταφείο της κοινότητας Νεοχωρίου στην .

το 1996, εξέγερση σημειώνεται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από συμπλοκή Αλβανών και Ελλήνων ανηλίκων κρατουμένων.

το 1997, το Μονομελές Αθηνών κάνει δεκτή την αίτηση του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα να απαγορευθεί στον Τζίμη Πανούση τη χρησιμοποίηση στο μέλλον βιντεοκασετών, που έφτιαξε ο ίδιος και με τις οποίες σατίριζε τον Νταλάρα. Ο Πανούσης έκανε κριτική στις συναυλίες του Νταλάρα για την Κύπρο περνώντας έμμεσα το μήνυμα ότι δεν πήγε ούτε μια δραχμή για το σκοπό των συναυλιών! Μετά την κατα ο Πανούσης θα συνεχίσει να σατιρίζει τον Νταλάρα αποκαλώντας τον «ακατανόμαστο».

το 2000, πεθαίνει σε ηλικία 99 ετών ο Carl Barks, ο σεναριογράφος και σχεδιαστής κόμικς, που θεωρείται ο κορυφαίος δημιουργός ιστοριών ηρώων του Disney, κυρίως του Σκρουτζ Μακ Ντακ, του Ντόναλντ Ντακ και των Χιούη, Λιούη και Ντιούη Ντακ.

το 2002, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της ς, Γιάννης Γκιωνάκης, σε ηλικία 79 ετών.

το 2003, ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του στίβου, ο Βρετανός τριπλουνίστας Τζόναθαν Έντουαρντς, ανακοινώνει την απόσυρσή του από τις μεγάλες διοργανώσεις.

το 2004, η Φανή Χαλκιά κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ς το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα με εμπόδια σε χρόνο 52.82.

το 2004, ο Νίκος Κακλαμανάκης κατακτά το ασημένιο μετάλλιο της 11ης ιστιοδρομίας στα Μιστράλ ανδρών.

το 2012, πεθαίνει ο Αμερικανός αστροναύτης και πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην σελήνη, Neil Armstrong.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση