Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Οκτωβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Οκτωβρίου

Σν σήμερ, 23 Οκτωβρίου:

το 1739, η Μεγάλη κηρύσσει πόλεμο στην Ισπανία.

το 1814, πραγματοποιείται στην Αγγλία η πρώτη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

το 1911, η κρητική ψηφίζει την ένωση με την Ελλάδα.

το 1911, χρησιμοποιείται πρώτη φορά αεροσκάφος σε πόλεμο, στον ιταλοτουρκικό.

το 1915, πέφτει η Κυβέρνηση Ζαΐμη και ο σχηματισμός νέας Κυβέρνησης ανατίθεται στον Στέφανο Σκουλούδη. Η Κυβέρνησή του είναι υπηρεσιακή και έχει εντολή να διαλύσει τη και να προκηρύξει νέες εκλογές.

το 1941, γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 157 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

το 1944, αρχίζει η Ναυμαχία του Λέιτε στ' ανοιχτά των Φιλιππίνων, μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που θεωρείται η μεγαλύτερη ναυμαχία της ς.

το 1959, πεθαίνει ο Έλληνας ζωγράφος, Γιώργος Μπουζιάνης.

το 1960, εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

το 1983, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός Δήμος Σταρένιος. Έχει παίξει σε πολλές γνωστές ταινίες και συμπρωταγωνίστησε με σημαντικούς ηθοποιούς, όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, και συνήθως υποδυόταν ρόλους “κακών”, όπως του τοκογλύφου ή του καταδότη.

το 2001, η εταιρία Apple ανακοινώνει τη δημιουργία του iPOD.

το 2002, ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “” ασκείται σε βάρος του Γιάννη Σερίφη, τον οποίο εμπλέκουν στις απολογίες τους οι Σάββας και Χριστόδουλος και ο ξάδελφος του Παύλος Σερίφης, ο οποίος τον εντάσσει στον ιστορικό πυρήνα της .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση