Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Ιουλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Ιουλίου

Σν σήμερ, 23 Ιουλίου:

το 1875, πεθαίνει ο Αμερικανοεβραίος εφευρέτης της ραπτομηχανής, Ισαάκ Σίνγκερ.

το 1903, η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο.

το 1912, επιστρέφει στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας μετά τις επιτυχίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης και στους διεθνείς αγώνες του Βερολίνου και αποβιβάζεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Πελοποννήσου, όπου ο λαός του επιφυλάσσει ενθουσιώδη υποδοχή.

το 1974, καταρρέει η χούντα του Ιωαννίδη και καλείται ο πρώην Κωνσταντίνος να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, ξεκινώντας η εποχή της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

το 1833, με βασιλικό διάταγμα, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακηρύσσεται αυτοκέφαλη και υπάγεται στο . Η μονομερής αυτή δεν αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

το 1929, η φασιστική κυβέρνηση του Μουσολίνι απαγορεύει τη χρήση ξένων λέξεων στην Ιταλία.

το 1982, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, Γιώργος Γαβριηλίδης. Υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Μαρίκας Κρεβατά και αναδείχθηκε από το θέατρο, έπαιξε σε πολλές κωμωδίες στον κινηματογράφο και αργότερα στην τηλεόραση.

το 1992, αρχίζει στο Βόλο η για το θάνατο του καθηγητή ίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις μαθητικές εξεγέρσεις στην . Κύριος κατηγορούμενος ο Γιάννης Καλαμπόκας.

το 1996, πεθαίνει η δημοφιλέστατη Ελληνίδα ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη από καρκίνο στο συκώτι. Πρωταγωνίστησε σε πολλές και χαρακτηριστικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, υπήρξε σύζυγος του γνωστού συμπρωταγωνιστή της, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ κέρδισε και το βραβείο ερμηνείας Α' Γυναικείου ρόλου στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην Μανταλένα”.

το 2011, βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της η Βρετανή τραγουδίστρια της soul/tzaz, Amy Winehouse, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε ηλικία μόλις 27 ετών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση