Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαΐου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαΐου

“Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που βλέπουν, αυτοί που βλέπουν όταν κάποιος τους δείχνει και αυτοί που δεν βλέπουν.”

Leonardo DaVinci

Σαν σήμερα, 2 Μαΐου:

  • το 1519, πεθαίνει ο πολυπράγμων Ιταλός της Αναγγένησης, Leonardo da Vinci. Υπήρξε μεταξύ άλλων αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, μηχανικός και γιατρός, ασχολήθηκε με διάφορες επιστήμες και τέχνες και είναι ο δημιουργός των πασίγνωστων έργων “Μόνα Λίζα” και ““.
  • το 1536, η βασίλισσα της Αγγλίας Anne Boleyn φυλακίζεται κατηγορούμενη για αιμομιξία, μοιχεία, προδοσία και μαγεία.
  • το 1941, πεθαίνει η παιδικών μυθιστορημάτων, Πηνελόπη Δέλτα. Δημοφιλή μυθιστορήματά της είναι τα: Παραμύθι Χωρίς Όνομα, Τα Μυστικά του Βάλτου, Τρελαντώνης και ο Μάγκας. Στις 27 Απριλίου, όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην Αθήνα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει ως ένδειξη ς και τελικά πέθανε πέντε ημέρες αργότερα.
  • το 1968, η κυβέρνηση αποφασίζει μισθολογική εξίσωση των ιερέων με τους δημόσιους υπαλλήλους με η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να απονείμει στον εώργιο Παπαδόπουλο το “Χρυσούν Σταυρό του Αποστόλου Παύλου”.
  • το 1982, πεθαίνει ο Έλληνας και δοκιμιογράφος, Ευάγγελος Παπανούτσος. Συνέβαλε σημαντικά στην ανανέωση και λειτουργία της Ελληνικής Παιδείας καθιερώνοντας την δημοτική στην εκπαίδευση και προωθώντας τον διαχωρισμό της Μέσης Εκπαίδευσης σε υμνάσιο και Λύκειο.
  • το 1998, ιδρύεται στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο να καθορίσει και να εφαρμόσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • το 2010, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει νέα σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο της συμφωνία για τη στήριξη της ελληνικής ς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια ημέρα, το Eurogroup εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.
  • το 2011, αναφέρεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο ιδρυτής και αρχηγός της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, που ευθύνεται μεταξύ άλλων και για τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 σε Δίδυμους Πύργους και Πεντάγωνο.
  • το 2013, πεθαίνει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης του θεάτρου, Λευτέρης Βογιατζής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση