Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Απριλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Απριλίου

Σαν σήμερα, 19 Απριλίου:

  • το 1824, πεθαίνει ο Λόρδος Βύρων, ένας πετυχημένος Άγγλος ποιητής, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρομαντισμού και από τους σημαντικότερους φιλέλληνες. Στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της επανάστασης του και εθνικός , ενώ πέθανε στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών στο Μεσολόγγι έχοντας αναπτύξει υψηλό πυρετό.
  • το 1839, υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία καθιερώνεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα του Βελγίου.
  • το 1882, τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, του Χαρίλαου Τρικούπη.
  • το 1882, επίσης πεθαίνει ο Άγγλος φυσιοδίφης , που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής.
  • το 1943, ο Ελβετός επιστήμονας Albert Hofmann διαπιστώνει την παραισθησιογόννο δράση του . Ο Χόφμαν ήταν εκείνος που εφηύρε το διαιθυλαμιδίου του λυσεργικού οξέος () πέντε χρόνια νωρίτερα στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρείας Sandoz, στα πλαίσια ενός ερευνητικού προγράμματος για τη μελέτη της ς χρήσης θεραπευτικών βοτάνων. Αφού αυτό το πείραμα απέτυχε, ο Χόφμαν δοκίμασε ο ίδιος την του και έζησε την ψυχεδέλεια του γνωστού πλέον ναρκωτικού δημοσιεύοντας μια γραφική περιγραφή της εμπειρίας του, την πρώτη εμπειρία χρήσης LSD.
  • το 1961, στον Κόλπο των Χοίρων, στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, πραγματοποιείται, με αμερικανική πρωτοβουλία, αποτυχημένη εισβολή από περίπου 1.500 εξόριστους κουούς ενάντια στο καθεστώς του Φιντέλ .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση