Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Απριλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Απριλίου

Σαν σήμερα, 19 Απριλίου:

  • το 1824, πεθαίνει ο Λόρδος Βύρων, ένας πετυχημένος Άγγλος ποιητής, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρομαντισμού και από τους σημαντικότερους φιλέλληνες. Στην είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της επανάστασης του και εθνικός , ενώ πέθανε στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών στο Μεσολόγγι έχοντας αναπτύξει υψηλό πυρετό.
  • το 1839, υπογράφεται η Συνθήκη του υ, με την οποία καθιερώνεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα του Βελγίου.
  • το 1882, τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιουργία του Χαρίλαου Τρικούπη.
  • το 1882, επίσης πεθαίνει ο Άγγλος φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος, που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής ς.
  • το 1943, ο Ελβετός επιστήμονας Albert Hofmann διαπιστώνει την παραισθησιογόννο δράση του . Ο Χόφμαν ήταν εκείνος που εφηύρε το διαιθυλαμιδίου του λυσεργικού οξέος () πέντε χρόνια νωρίτερα στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρείας Sandoz, στα πλαίσια ενός ερευνητικού προγράμματος για τη μελέτη της ς χρήσης θεραπευτικών βοτάνων. Αφού αυτό το πείραμα απέτυχε, ο Χόφμαν δοκίμασε ο ίδιος την δημιουργία του και έζησε την ψυχεδέλεια του γνωστού πλέον ναρκωτικού δημοσιεύοντας μια γραφική περιγραφή της εμπειρίας του, την πρώτη εμπειρία χρήσης LSD.
  • το 1961, στον Κόλπο των Χοίρων, στις νοτιοδυτικές της Κούβας, πραγματοποιείται, με αμερικανική πρωτοβουλία, αποτυχημένη εισβολή από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς ενάντια στο καθεστώς του Φιντέλ .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση