Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Ιανουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Ιανουαρίου

Σν σήμερ, 18 Ιανουαρίου:

το 1823, το αύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.

το 1896, γίνεται η της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη έα Υόρκη.

το 1913, κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο, ο ς στόλος νικά τον οθωμανικό στη ναυμαχία της Λήμνου, εξασφαλίζοντας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για την .

το 1919, αρχίζει η Σύνοδος Ειρήνης του Παρισιού στο ανάκτορο των Βερσαλλιών στη Γαλλία, η οποία θα δώσει και επίσημα τέλος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σμύρνη, με την περιφέρεια του Αϊδινίου, παραχωρείται στην Ελλάδα.

το 1923, καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.

το 1953, η Ελένη Σκούρα γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που εκλέγεται βουλευτής.

το 1980, το θρυλικό άλμπουμ The Wall των Pink Floyd ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.

το 1984, πεθαίνει ο μεγάλος λαϊκός μας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, Βασίλης Τσιτσάνης. Οι δημιουργίες και οι ερμηνείες του έγραψαν ιστορία και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα δίνοντας δικαίως στον Τρικαλινό καλλιτέχνη μια θέση ανάμεσα στις πιο σημαντικές και αγαπημένες μορφές της ρεμπέτικης σκηνής.

το 1989, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν τραυματίζουν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Ταρασουλέα έξω από το σπίτι του.

το 1996, ο εκλέγεται με 86 ψήφους έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΟΚ.

το 1997, πεθαίνει η Αμερικανίδα μεταγλωτιστής-ηθοποιός Adriana Caselotti, η οποία έδωσε την φωνή της στην γνωστή ηρωίδα του Disney, Χιονάτη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση