Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 Αυγούστου

Σαν σήμερα, 18 Αυγούστου:

το 1920, ψηφίζεται η 19η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που αναγνωρίζει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

το 1932, ο Σκοτσέζος αεροπόρος Τζιμ Μόλισον κάνει την πρώτη υπερατλαντική πτήση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, ξεκινώντας από το Πορτμάρνοκ της ς και καταλήγοντας στο Νιου Μπρούνσγουικ του Καναδά.

το 1937, ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητο TOYOTA.

το 1957, ο Αργεντινός οδηγός Juan Manuel Fangio κερδίζει την τελευταία του κούρσα και κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο της Φόρμουλα 1 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο γερμανικό στην Νίρνμπουργκρινγκ σε ηλικία 46 ετών

το 1960, κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι.

το 1977, το συγκρότημα Police, με επικεφαλής τον Στινγκ, δίνει την πρώτη του στο Μπέρμιγχαμ.

το 1978, ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Δυτικό Βερολίνο, όπου επανεμφανίζεται η Ελλάδα στο μετά από απουσία 5 χρόνων και κατατάσσεται δωδέκατη.

το 1989, τεράστια πυρκαγιά στη Θάσο καταστρέφει 70.000 στρέμματα γης, ενώ οι φλόγες φτάνουν μέχρι και το λιμάνι.

το 1992, η εταιρία ς Wang κλείνει λόγω χρεοκοπίας.

το 1993, η αποφασίζει τη χορήγηση επείγουσας οικονομικής βοήθειας προς τα τα του μεγάλου σεισμού της ς και των πυρκαγιών στα δάση της Ελλάδας.

το 1994, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο νομός Χανίων και εφαρμόζεται το σχέδιο “Ξενος”, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, που προκαλεί βιβλικές καταστροφές στην περιοχή.

το 2004, ιστορική μέρα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με το αγώνισμα της σφαιροβολίας να επιστρέφει στην κοιτίδα του, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από 1611 χρόνια. Νικητές αναδεικνύονται ο ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ στους άνδρες και η κουβανέζα Γιουμιλεϊντι Κούμπα στις γυναίκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση