Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου:

το 1176, ο βυζαντινός στρατός υπό τον αυτοκράτορα Μανουήλ Α' Κομνηνό υφίσταται δεινή ήττα στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας από τους Σελτζούκους ς του Κιλίτζ Αρσλάν.

το 1787, υπογράφεται στη Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια) το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

το 1920, ο βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος Α' τραυματίζεται από δάγκωμα μαϊμούς προσπαθώντας να υπερασπιστεί το αγαπημένο του σκυλάκι από την δύο μαϊμούδων στους Βασιλικούς Κήπους του Τατοΐου. Οι γιατροί του ανακοινώνουν ότι το τραύμα του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αλλά λίγες μέρες αργότερα θα πάθει σηψαιμία και θα πεθάνει σε ηλικία μόλις 27 ετών.

το 1940, μετά την ήττα των Γερμανών στη μάχη της ς, ο Αδόλφος Χίτλερ αναβάλει επ' αόριστον την Επιχείρηση Θαλάσσιος Λέων, το σχέδιο της Ναζιστικής Γερμανίας να εισβάλλει στην Βρετανία.

το 1961, οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί της ς εκτελούν τον Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ως πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέχθηκε το πογκρόμ εναντίον της ελληνικής παροικίας στην Κωνσταντινούπολης.

το 1972, σεισμός 6,3 Ρίχτερ πλήττει την Κεφαλονιά.

το 1978, Αίγυπτος και Ισραήλ υπογράφουν τη συνθήκη ς του Καμπ Ντέιβιντ, την πρώτη ειρηνευτική συμφωνία του Ισραήλ με γειτονικό του .

το 1981, αναλαμβάνει προσωρινά Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γεώργιος Ράλλης.

το 1982, πεθαίνει ο σημαντικός συνθέτης, Μάνος Λοΐζος.

το 2004, αρχίζουν στην Αθήνα οι 12οι Αγώνες με 19 συνολικά αθλήματα.

το 2006, με την καθέλκυση του πλοίου «Αργώ» στην αρχέγονη θέση ναυπήγησης του πλοίου των Αργοναυτών στα Πευκάκια Βόλου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Τα Αργοναυτικά», που οργάνωσε ο Δήμος Βόλου.

το 2007, ο Κώστας κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

το 2013, εν μέσω διαπληκτισμού δολοφονείται στην Αμφιάλη ο Παύλος Φύσσας (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P) με δύο μαχαιριές από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

το 2013, πεθαίνει ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος σε ηλικία 72 ετών.

Κράτα το

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση