Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Ιουνίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Ιουνίου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της ς διακίνησης παιδιών.

Σαν σήμερα, 12 Ιουνίου:

το 1913, δημιουργείται το πρώτο καρτούν στις ΗΠΑ όταν ο Τζον Ράντολφ Μπρέι σκηνοθετεί την ταινία «Το όνειρο του καλλιτέχνη».

το 1920, πεθαίνει ο στρατιωτικός και αρχηγός του Στρατιωτικού συνδέσμου και του Κινήματος στο ουδί, ικόλαος Ζορμπάς.

το 1952, επιτρέπεται στους Σκανδιναβούς, για πρώτη φορά, να περνούν χωρίς διαβατήρια τα μεταξύ των χωρών τους.

το 1955, με απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αρχίζει η απομάκρυνση των τραμ από την Αθήνα και η αντικατάστασή τους από τα τρόλεϊ.

το 1964, ο έλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε από το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής.

το 1968, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση παγκοσμίως, μετά την Ιαπωνία, σε ρυθμό βιομηχανικής ανάπτυξης κατά την πενταετία 1963-1967, όπως ανακοινώνει ο Οργανισμός ς Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

το 1996, η φέτα, το κασέρι, πολλά είδη γραβιέρας και ορισμένα λάδια αναγνωρίζονται από την ως προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

το 2004, η Εθνική Ελλάδος κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία και επικρατεί με 2-1 της διοργανώτριας χώρας πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

το 2012, η Ελλάδα ηττάται με 2-1 από την Τσεχία για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

το 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά ανακοινώνει το κλείσιμο του ελληνικού φορέα τηλεόρασης και ραδιοφωνίας ΕΡΤ και την αντικατάσταση της με την ΝΕΡΙΤ.

το , πεθαίνει σε ηλικία 43 ετών η Γεωργία Αποστόλου, ηθοποιός γνωστή κυρίως για τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση