Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Ιανουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου:

το 1913, ο Ρώσος Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας «Πράβντα», σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως «Στάλιν» (ατσάλινος άνθρωπος), όπως και έμεινε γνωστός.

το 1915, η αμερικανική Βουλή απορρίπτει την πρόταση για χορήγηση ψήφου στις .

το 1928, η Ruth Snyder γίνεται η πρώτη γυναίκα που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα στις ΗΠΑ έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο για την του συζύγου της. Τότε τραβήχθηκε και η πρώτη φωτογραφία, που απεικονίζει θάνατο σε ηλεκτρική καρέκλα από τον Tom Howard, ο οποίος μπήκε κρύφα στο δωο της εκτέλεσης και τράβηξε την πολυπόθητη φωτογραφία με μια ειδική κάμερα-μινιατούρα, που ήταν δεμένη στον αστράγαλό του.

το 1948, ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αμερική.

το 1957, κάνει πρεμιέρα η ελληνική ταινία “Το κορίτσι με τα παραμύθια” με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Γιάννη Γκιωνάκη και την Δέσπω Διαμαντίδου.

το 1959, ιδρύεται η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Motown, που έβαλε τη μαύρη και ιδιαίτερα τη σόουλ στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

το 1963, ο εκδότης της Αθηναϊκής, Ιωάννης Παπαγεωργίου, καταδικάζεται σε 9μηνη φυλάκιση χωρίς δυνατότητα εξαγοράς για της εφημερίδας επικριτικό προς την βασίλισσα Φρειδερίκη.

το 1976, πεθαίνει η “Βασίλισσα του Εγκλήματος”, σπουδαία Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Agatha Christie. Στα διαχρονικά έργα της πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Τζέιν Μαρπλ

το 1991, διεξάγονται στη Βουλγαρία οι πρώτες ελεύθερες προεδρικές εκλογές.

το 1993, η Ιταλία αποποινικοποιεί την για προσωπική χρήση.

το 1996, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, αρνείται οποιαδήποτε με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το .

το 1998, ο Carlos Santana γίνεται ο πρώτος Ισπανός που μπαίνει στο Rock n' Roll Hall of Fame.

το 1998, 19 ευρωπαϊκά κράτη συμφωνούν να απαγορεύσουν την ανθρώπινη κλωνοποίηση.

το 2007, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

το 2014, πεθαίνει ο Άγγλος οδηγός rally John Button, πατέρας του οδηγού της Φόρμουλα 1 και Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2009, Jenson Button.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση