Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » «Άνεμος Λευτεριάς» στο αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος
«Άνεμος Λευτεριάς» στο αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος

«Άνεμος Λευτεριάς» στο αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Ελληνική διοργανώνει την 1η Σεπτεμβρίου στο αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στο Βόλο, τη μουσικοθεατρική παράσταση με τον τίτλο «Άνεμος Λευτεριάς».

Πρόκειται για ένα πολυθέαμα λόγου και μουσικής, ένα δοξαστικό επετειακό αφιέρωμα που φωτίζει εμβληματικές στιγμές του '21 και αποκτά σταδιακά πανηγυρικό χαρακτήρα, παραμένοντας σε διαρκή συνομιλία με τους Έλληνες του σήμερα που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.

Η γενναία ιστορία ενός λαού που πάλεψε για την ελευθερία του ζωντανεύει μέσα από τα απομνημονεύματα των ίδιων των αρχηγών του Αγώνα, τα διηγήματα και τα ποιήματα των λογοτεχνών, όπως ο Παλαμάς και ο Παπαδιαμάντης.

Ρήγας ος, Μακρυγιάννης, Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος, Σολωμός και τόσοι άλλοι ήρωες της Ελληνικής ς εξιστορούν όσα οραματίστηκαν και έζησαν μέσα από τις φωνές καταξιωμένων ηθοποιών και τραγουδιστών της παράστασης.

Η σκηνογραφία μέσω προβολών ειδικά σχεδιασμένων με πίνακες, πορτρέτα αγωνιστών, χειρόγραφα και χάρτες μεταφέρει τους θεατές στην εποχή του Αγώνα.

Αγαπημένα δημοτικά τραγούδια για την κλέφτικη ζωή και τον Αγώνα συνδυάζονται και εναλλάσσονται με συνθέσεις κορυφαίων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Τσιτσάνης κ.ά.)

Ερμηνείες μοναδικές από καταξιωμένους τραγουδιστές και ηθοποιούς με τη συμμετοχή τοπικής χορωδίας.

Μουσική Επιμέλεια, Δ/νση Ορχήστρας Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Μαγνησίας: Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Τραγούδι:  Σοφία Παπάζογλου, Θάνος Ματζίλης.

Αφήγηση: Σπύρος Μαβίδης, Θωμάς Κοροβίνης.

Ορχήστρα: Ανδρέας Κατσιγιάννης, (σαντούρι), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα), Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), Φίλιππος Ρέτσιος (κοντραμπάσο), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι – λάφτα), Δημήτρης Νάσιος (κιθάρα).

Χορωδιακό Σύνολο Ρυθμός.

Υπεύθυνος Χορωδίας: Νίκος Χιώτογλου.

Επιμέλεια υλικού –  Σκηνοθεσία: Θωμάς Κοροβίνης.

Σε δηλώσεις της η και Β. Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε τα ακόλουθα: «Συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την πιο καθοριστική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, την «Εθνικής Παλιγγενεσία», που οδήγησε στην εγκαθίδρυση του κυρίαρχου ελληνικού κράτους.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων, στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων απόδοσης φόρου τιμής στους Ήρωες του '21 και στον μεγαλειώδη Αγώνα τους, διοργανώνει την εκδήλωση αυτή. Σκοπός μας είναι όχι απλώς, να αναφερόμαστε στα γεγονότα, αλλά να λαμβάνουμε τα σωστά μηνύματα εκείνης της ηρωικής προσπάθειας που είναι η πίστη στις αθάνατες ελληνικές αξίες της ς και της Δικαιοσύνης, για τις οποίες έδωσαν τη ζωή τους οι Ήρωές μας, και η υπεράνθρωπη προσπάθεια και θέληση για την επιση του δίκαιου Αγώνα.

Το σημαντικότερο όμως είναι η ενότητα και η ομοψυχία του Έθνους μας, εμπνεόμενοι από το απαράμιλλο  παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821,  προκειμένου να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και να εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και τις νέες γενιές».

Αναφορικά με την εκδήλωση και προς διευκόλυνση του κοινού διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η εκδήλωση προσφέρεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την ευκαιρία συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η προση θέσης είναι απαραίτητη (Τηλέφωνα για προκράτηση θέσεως: 24213-52712, 52713, 52721 ώρες 08:00-15:00).

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση ς είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση