Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Ζέττα Μακρή-«Χαμόγελο του Παιδιού» στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο
Ζέττα Μακρή-«Χαμόγελο του Παιδιού» στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Ζέττα Μακρή-«Χαμόγελο του Παιδιού» στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο

 

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στην του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο . Μια ημέρα σκέψης και προβληματισμού, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης.

Η κα Μακρή, στον χαιρετισμό της, αναγνώρισε την ανάγκη για κοινωνικοποίηση ως μια βασική ανάγκη του ανθρώπου, διαπιστώνοντας, ταυτόχρονα, ότι οι νέες ηλικίες, σήμερα, έχουν μετατοπίσει το βάρος αυτής της διαδικασίας από την ανθρώπινη επαφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι νέοι διευρύνουν τον κύκλο των γνωριμιών τους, συχνά αδιακρίτως, διεκδικούν την αποδοχή από τους άλλους, γνωστούς και αγνώστους, αναζητούν και διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και έχουν την ψευδαίσθηση της διάδρασης και της αλληλεπίδρασης σε κοινωνικό επίπεδο.

«Όλοι μας, , γονείς, Πολιτεία, ολόκληρη η πρέπει με ενημερωτικές δράσεις, να βοηθήσουμε και εφήβους να αναπτύξουν ένα ιδιαίτερα οξυμένο ένστικτο επιβίωσης μέσα στο απέναντι στην υπερχρήση και την υπερέκθεση, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την σε ακατάλληλο περιεχόμενο, την εύκολη και γρήγορη διασκέδαση και κοινωνικοποίηση.

Με στόχο την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές, εισάγουμε στο υποχρεωτικό ημερήσιο πρόγραμμα των σχολείων τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Οι νέες θεματικές ενότητες, που μας αφορούν στη σημερινή μας συζήτηση «Δημιουργώ και Καινοτομώ, Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία, Χτίσε νέες ιδέες, δώσε νέες λύσεις» με τις υποθεματικές ενότητες «Δράσεις δημιουργικότητας και καινοτομίας, Νεανική Επιχειρηματικότητα, Ρομποτική, Νέες τεχνολογίες» αλλά και η θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» με τις υποενότητες «Κάνε πράξη τη και την προσφορά, Ανθρώπινα δικαιώματα, Eθελοντισμός, Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα», καθώς και ο θεματικός κύκλος «Ζω καλύτερα, ευ ζήν» με τη υποθεματική, μεταξύ άλλων, της πρόληψης εξαρτήσεων, επιδιώκουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (life skills), ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης, μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον».

Η υφυπουργός έδωσε έμφαση στην προοπτική: «Θέλουμε για τα μας μια καλύτερη και ασφαλέστερη διαδικτυακή κοινότητα. Θέλουμε να κρατήσουμε μακριά καθετί, που μπορεί να αποτελέσει για την ψυχική και σωματική τους . Θέλουμε ένα περιβάλλον φιλικό, σχέσεις εμπιστοσύνης, θέλουμε ένα ποιοτικό διαδίκτυο. Ας αποτελέσουμε και εμείς, κάθε ένας από εμάς, ένα υγιές παράδειγμα για τα παιδιά, ας γίνουν οι δικές μας συνειδητές επιλογές το πρότυπο, που θα μιμηθούν».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

  • Η Αγγελική Μαλαματένιου στη θέση του θανόντος Νίκου Αθανασίου στην Αλόννησο #Αλόννησος - https://t.co/sc7rJGRYic -

  • Aστικο ΚΤΕΛ Βόλου: Μετακινηθείτε παντού στον Βόλο γρήγορα και με ασφάλεια με το Freedom Pass - https://t.co/7UNCJWjyEh -

"Αλιεύοντας" την είδηση