Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας Υπουργείου Εσωτερικών-ΕΝΠΕ για θέματα Ισότητας Φύλων
Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας Υπουργείου Εσωτερικών-ΕΝΠΕ για θέματα Ισότητας Φύλων

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας Υπουργείου Εσωτερικών-ΕΝΠΕ για θέματα Ισότητας Φύλων

Στην υπογραφή του συμφώνου συνς για θέματα Ισότητας Φύλων προχώρησαν το Υπουργείο Εσωτερικών διά της αρμόδιας υφυπουργού Μαρίνας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος δια του προέδρου της, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 6ου τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ.

Σκοπός του συμφώνου είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου για την υποστήριξη των θεμάτων που αφορούν την Ισότητα των Φύλων, αλλά και την έμφυλη βία, γίνεται πραγματικότητα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην υπουργό Εσωτερικών Μαρίνα η οποία με αφορμή το Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων και την έμφυλη βία, το οποίο εισάγεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή θεωρεί ότι η εφαρμογή του νομοσχεδίου επαφίεται στη συν μεταξύ Υπουργείου και  Τοπικής Αυτος.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση και εκδήλωση τη βούληση του να υποστηρίξει την πρωτοβουλία συνεργασίας εκ μέρους της Τοπικής Αυτος Β' βαθμού.

Οι  δράσεις του συμφώνου βασίζονται στους εξής τέσσερις άξονες :

α) τακτική εκπαίδευση στελεχών, υπαλλήλων και επιστημονικού προσωπικού, αλλά και εθελοντών των Περιφερειών, από το ΚΕΘΙ επάνω σε θέματα:  διαχείρισης θεμάτων Ι.Φ. και έμφυλης βίας.

β) δημιουργία υπηρεσιών συμβουλευτικής (και ξενώνων φιλοξενίας, όπου είναι  εφικτό) – με πρότυπο καλής πρακτικής τα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ – που, εφόσον δημιουργηθούν με πρωτοβουλία κάποιας Περιφέρειας, θα λειτουργούν υπό την εποπτεία των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας Φύλων.

Θα βρίσκονται σε δικτύωση με τις υπάρχουσες Δομές της ΓΓΙΦ και με το τηλεφωνικό  κέντρο 15900 που θα  προσαρμοστούν σε αυτή την δικτύωση.

γ) δημιουργία ομάδας εργασίας με τη ΓΓΙΦ και το ΚΕΘΙ για την αναζήτηση χρηματοδοτήσεων από Ε.Ε. και όχι μόνο, με σκοπό την εκπόνηση και εφαρμογή περιφερειακών προγραμμάτων για θέματα Ισότητας Φύλων

δ) λειτουργία υπηρεσιών ς γυναικείας απλής ή συνεργατικής/κοινωνικής  ς υπό τις Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας Φύλων, με στόχο την πληροφόρηση, την επίλυση προβλημάτων γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν (ειδικά οι γυναικείες ΚΟΙΝΣΕΠ), την διεξ ενημερωτικών τοπικών σεμιναρίων ενθάρρυνσης, την λειτουργία τοπικών εκθέσεων γυναικείων ΚΟΙΝΣΕΠ ανά μήνα ή μόνιμων εκθετηρίων γυναικείων ΚΟΙΝΣΕΠ σε τυχόν αναξιοποίητα .

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση