Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΕΛΛΑΔΑ / Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις..
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις..

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις..

Στη χειρότερη ίσως συγκυρία των τελευταίων ετών ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου οι τακτικές , οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Βεβαίως, εδώ και αρκετές ημέρες πολλά εμπορικά έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις που φτάνουν ακόμη και το 50% σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν καταναλωτές, οι οποίοι λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών και της αβεβαιότητας σχετικά με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας δαπανούν σχεδόν αποκλειστικά μόνο για την προμήθεια τροφίμων και καυσίμων.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα περισσότερα εμπορικά ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και ο βασικός φορέας εκπροσώπησης του εμπορίου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με χθεσινή ανακοίνωσή της τονίζει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Η ΕΣΕΕ παρά το βεβαρημένο κλίμα εύχεται στο λιανεμπόριο να πετύχουν αυτές οι εκπτώσεις στο μέτρο του δυνατού και προτρέπει τους καταναλωτές να «ξεχάσουν» όσο αυτό είναι εφικτό τις κλειστές και τους περιορισμούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και να εκμεταλλευτούν –και με τις πιστωτικές τους κάρτες- τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν, κάνοντας φθηνές αγορές», τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της. «Oι λιανεμπορικές θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες », τονίζει από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Σημειώνεται ότι την επόμενη Κυριακή, 19 Ιουλίου τα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου 4177/2013 όλα τα ανεξαρτήτως μεγέθους επιτρέπεται να είναι ανοιχτά επτά Κυριακές τον χρόνο, στις οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση