Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Ξεκίνησε η «Ακαδημία Γονέων», κάλεσμα σε γονείς για συμμετοχή  
Ξεκίνησε η «Ακαδημία Γονέων»,  κάλεσμα σε γονείς για συμμετοχή   

Ξεκίνησε η «Ακαδημία Γονέων», κάλεσμα σε γονείς για συμμετοχή  

Γνώση, ενημέρωση και απαραίτητες απαντήσεις για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων αναμένεται να δώσουν και φέτος, όλες οι θεματικές συζητήσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της «Ακαδημίας Γονέων» που πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση για φέτος, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, βρέθηκε η «Διατροφή και ανάπτυξη στα παιδιά και στους εφήβους» με εισηγήτρια την Λίνα Βαρακλιώτη, διαιτολόγο- διατροφολόγο.

Στο Βόλο υπεύθυνοι της Ακαδημίας, είναι ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης συντονιστής εκπαίδευσης (ΠΕ86) και ο Αντώνης Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων», έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία.

Οι ομιλητές, είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας. θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη, ώρα 16.00 – 18.00, στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Στο τέλος υλοποίησης, όλων των εισηγήσεων, στους συμμετέχοντες θα γίνει η απόδοση βεβαιώσεων συμμετοχής.                                                                                                                  

Σημειώνεται ότι όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση, του  Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό “Μαζί για την Εφηβική Υγεία” και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ “Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας” και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA.

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

ΧΩΡΟΣ: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Διεύθυνση: Νότια Πύλη, 38334, Βόλος.  Οι των ενδιαφερομένων γίνονται ηλεκτρονικά στην φόρμα  http://meid1.com/139e3d, και στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: aplageras@gmail.com . Οι συνεχίζονται, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Η επόμενη συνάντηση

 Η (2η) Συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 20/11/2019, ώρα 16.00 – 18.00, με θέμα «Οριοθέτηση παιδιών & εφήβων: Καταπίεση ή ελευθερία; Ανταμοιβή ή τιμωρία;» και εισηγήτρια την  Αβαγιανού Πηνελόπη Αλεξία (BSc,  MSc, PhD), διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας, Ψυχολόγος Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση