Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Το ΕΚΒ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


Το χαιρετίζει και τιμά τον αγώνα για την ουσιαστική οικονομική και κοινωνική ισότητα των γυναικών.

Χαιρετίζει την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, την οικονομική μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον, που κυριαρχούν καθημερινά οι διακρίσεις και το έλλειμμα θεσμικής προστασίας τους.

Η αποτυπούμενη, με θλιβερά στοιχεία, αύξηση των κρουσμάτων ανισοτιμίας ή ακόμη και αυσότητας κατά γυναικών (στο , στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο), καθιστά το δήθεν κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ισότητα και την ισοτιμία της γυναίκας, «πρόθεση» χωρίς πραγματικό «αντίκρυσμα»!

Τα τραγικά νούμερα της ανεργίας, με κύρια τις γυναίκες, διαψεύδουν εκεί που τα αποσιωπούν και τους καθιστούν ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης.

Το καταδικάζει τον επετειακό αφοριστικό λόγο έκφρασης «συμπάθειας» και αξιώνει να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας, που να εκδηλώνεται με πραγματικές πολιτικές προστασίας της έναντι της πολυποίκιλης αυσότητας και της εργοδοτικής εκμετάλλευσης.

ια το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μέτρο προόδου δεν είναι οι κάθε φορά επετειακές εξαγγελίες, αλλά η έμπρακτη υλο συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και κοινωνικής παρουσίας των γυναικών.

Καλούνται οι εργαζόμενες γυναίκες να αψηφήσουν τον φόβο και να συμμετέχουν ακόμη πιο ενεργά, στον αγώνα που δίνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα για την αυτονόητη κατάκτηση της θέσης που τους ανήκει, στη δουλειά, στο , στην κοινωνία.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση