Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Το ΕΚΒ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Το ΕΚΒ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το ΕΚΒ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

 Ζητούμενο κόμη η πραγματική

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, χαιρετίζει την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της υναίκας.

Ημέρα – ορόσημο και θεσμικής υποχρέωσης για την εξάλειψη των ποικιλότροπων, βάναυσων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, αλλά και πάλης για την πραγμάτωση της αληθινής έννοιας της ς.

Η φετινή Επέτειος, με φόντο το αιματοβαμμένο τοπίο στην , όπου η κραυγή της Ουκρανής πρόσφυγα, ς και εργάτριας ενώνεται με τις κραυγές της Κύπριας, της Παλαιστίνιας, και της Σύριας, της Αφγανής, και της Λίβυας και τόσων άλλων γυναικών θυμάτων της γεωστρατηγικής βίας των (ένθεν κακείθεν) ισχυρών, δεν αποτελεί “γιορτή”, αλλά πληγή ανοιχτή για την ανθρωπότητα.

Αντανάκλαση και συνέπεια αυτής ακριβώς της στυγνής κεφαλαιοκρατικής σύγκρουσης και αντίληψης είναι άλλωστε και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που συνεχίζουν, με τόση κυβερνητική ζέση, να εφαρμόζονται και οι οποίες ενθαρρύνουν και ανέχονται την εργοδοτική εκμετάλλευση σε βάρος των γυναικών, αλλά και την παντοειδή ασκούμενη βία σε βάρος τους.

Δυστυχώς και παρά τα στομφώδη λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα, η θεσμική ανεπάρκεια και η κυβερνητική πολιτική υποκρισία αφήνουν παντελώς απροστάτευτη την Ελληνίδα μάννα και εργαζόμενη.

Η προωθούμενη του Προνοιακού – Κοινωνικού μας Συστήματος, τα νομο Χατζηδάκεια στους εργοδότες, αλλά και η σιωπηρή κοινωνική ανοχή σε φαινόμενα βίας σε βάρος των γυναικών, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, το οποίο οφείλει πολλά στη συλ συμμετοχή και αγωνιστική δράση των γυναικών, συνεχίζει να έχει “αιχμή του δόρατος” των διεκδικήσεών του την πραγματική κατάκτηση της ισότητας σε όλους τους τομείς (κοινωνικό, εργασιακό, οικογενειακό).

Το ΕΚΒ, αποτίοντας τον πρέποντα σεβασμό στη σημαντική προσφορά της γυναικάς, από το όποιο κοινωνικό και αγωνιστικό μετερίζι, καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα συνδικάτα τους, μη διστάζοντας να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο ανοίκειας συμπεριφοράς στην εργασία τους και αλλού.

Κάθε μέρα του χρόνου, και όχι μόνον αυτή, πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό λιθαράκι για τη θεσμική οικοδόμηση και στήριξη της πραγματικής τους ισότητας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση