Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Tο ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL
Tο ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Tο ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL, παρουσιάζει την : «Tο '21 αλλιώς: Η με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται πρωτίστως στις νεαρές ηλικίες.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00 και η θα διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2020.

Παρουσιάζονται πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκήνων), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821: Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα. Επιπλέον, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, , φιλέλληνες και Οθωμανοί, και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες PLAYMOBIL και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο τους.

konstantinos_kanaris1

Το σχεδιασμό και την γενική εποπτεία της έκθεσης «Tο '21 αλλιώς: Η με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» έχουν οι επιμελήτριες του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη (Ιστορικός Τέχνης) Παναγιώτα Παναρίτη (Αρχαιολόγος) και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου (Ιστορικός). Για την κατασκευή των διοραμάτων εργάστηκαν οι συλλέκτες  Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή. Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1300 φιγούρες, αξεσουάρ και άλλα στοιχεία PLAYMOBIL, που είτε παρείχε η εταιρεία είτε διέθεσαν οι ίδιοι. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο Στέλιος Μυλωνάς, χρησιμοποιώντας υλικό από την δική του συλλογή.  Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το Μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Tο '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»

Ώρες λειτουργίας (από 15 Οκτωβρίου 2019)

Τρίτη- Κυριακή, 9:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη

*Οι ειδικής κατασκευής φιγούρες και τα διοράματα που παρουσιάζονται στη έκθεση αποτελούν προϊόντα καλλιτεχνικής ς και όχι σειρές παραγωγής της PLAYMOBIL. Δεν διατίθενται ούτε πρόκειται να διατεθούν προς πώληση, ούτε στο χώρο του Μουσείου ούτε στα εμπορικά καταστήματα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 10561

Τηλ: (+30) 210-32.37.617, 32.37.315, 32.22.266 , Fax: 210-32.13.786

Ιστοσελίδα: www.nhmuseum.gr, e-mail: info@nhmuseum.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση