Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Την πίττα του έκοψε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών
Την  πίττα του έκοψε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Την πίττα του έκοψε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του για το 2017, την  Κυριακή 22-1-2017.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου Κωτή Ρίτσα αναφέρθηκε στο 12ο συνέδριο της ΟΓΕ που έγινε στην Αθήνα το Νοέμβρη του ,  και βασική επιδίωξη μέσα και από το σύνθημα  «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση», ήταν να αναδειχθεί η ανάγκη ανόδου της γυναικείας συμμετοχής στο κίνημα, η ευθύνη της ΟΓΕ στην καλλιέργεια αγωνιστικής στάσης ζωής σε περισσότερες γυναίκες.

Το συνέδριο ήταν ένα βήμα καταγγελίας για την των κυβερνήσεων και της που στηρίζουν τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Επίσης ήταν ένα βήμα μεταφοράς της εμπειρίας από τη δράση των συλλόγων.

Συνέχισε λέγοντας:«Ο σύλλογός μας  θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με πρωτοβουλία μπροστά στις εξελίξεις που αφορούν τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών (π.χ. απολύσεις εγκύων, συμπαράσταση σε σωματεία και κλάδους που βρίσκονται σε , πρόσφυγες, παιδικοί , αθλητικοί χώροι, ναρκωτικά, κ.λπ.)

Θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στις άνεργες , στις νέες γυναίκες που  βιώνουν την πραγματικότητα των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων με ό,τι αυτές φέρνουν στην καθημερινότητά τους, που εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις, απλήρωτη εργασία, ακανόνιστα ωράρια, περιπλανόμενες από την σε προγράμματα απασχόλησης, κοντά στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας γενικότερα που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα.

Ο προϋπολογισμός του 2017  φέρνει νέα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, νέους φόρους, μειώσεις συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων τσακίζοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Δίπλα σ’ αυτά πρέπει να βάλουμε και τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαδραματίζονται στη γειτονιά μας, τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο κυπριακό. Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται η κινητοποίησή μας, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, τους πρόσφυγες και απαιτώντας να κλείσουν όλες οι στην Ελλάδα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, και να υπάρξει μια δίκαιη λύση στο κυπριακό χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα κατοχής, μ’ ένα ενιαίο κράτος με μία μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα.

Το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουμε  στην 5μηνη καμπάνια της ΟΓΕ με θέμα τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία-μητρότητα-ελεύθερο χρόνο. Μέσα στην καμπάνια αυτή θα ενταχθεί και η 8η Μάρτη που πρέπει να αποτελέσει αιχμή της δράσης μας.

Τέλος δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη συναδέλφισσα και μέλος του συλλόγου μας Χρυσούλα Τασολάμπρου που  την Παρασκευή στις 27 Γενάρη εκδικάζεται η υπόθεση της συνδικαλιστικής δίωξής της. Καλούμε  όλες τις εργαζόμενες στη στάση εργασίας

της ίδιας μέρας  από 10.00-14.00μμ  και στη συγκέντρωση στις 10.00πμ στα δικαστήρια.

Να ακυρωθεί η εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση.

Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για την δράση τους η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για όλους μας παίρνοντας υπόψη ότι η προωθεί νόμο που προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, τις ομαδικές απολύσεις, την απαγόρευση της απεργίας, τη δυνατότητα ανταπεργίας (λόκ άουτ) κ.τ.λ. »

Τέλος η εκδήλωση συνεχίστηκε με γλέντι συνοδευόμενο απ’ τους ήχους  ζωντανής μουσικής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση