Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Τηλεφωνική γραμμή στο πλευρό κάθε εγκύου και λεχώνας
Τηλεφωνική γραμμή στο πλευρό κάθε εγκύου και λεχώνας

Τηλεφωνική γραμμή στο πλευρό κάθε εγκύου και λεχώνας

Αν μόλις επιστρέψτε στο σπίτι σς με το πορτ μπεμπέ και δεν ξέρετε πού… ακριβώς να το τοποθετήσετε, μην πανικοβάλλεστε! Σηκώστε το ακουστικό και καλέστε 210-93.19.054.

Η ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» αναλαμβάνει την τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη και τη συμβουλευτική της υποψήφιας μητέρας, της λεχώνας, αλλά και των οικείων της με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τα επόμενα δύο χρόνια. Η «Γραμμή Υποστήριξης Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας – 210-93.19.054» λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και αποσκοπεί στην εξάλειψη των ανισοτήτων, αφού εξυπηρετεί εξίσου γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της ς χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας. Η επιστημονική ομάδα της «Φαιναρέτης», που αποτελείται από εξειδικευμένους υγείας, ψυχολόγους και μαίες, αφουγκράστηκε τις αγωνίες των γυναικών έναντι της μητρότητας και συνέστησε τη Γραμμή το 2014. Τα δύο χρόνια λειτουργίας, το 2014 και το 2015, δέχθηκε συνολικά 16.000 κλήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των επωφελουμένων ήταν μεγάλος αριθμός Ελλήνων, που ζουν στο (Αγγλία, , , Γερμανία κ.ά.) και… περιμένουν εκεί τον «πελαργό». Εξ όσων κάλεσαν στη Γραμμή, το 52% χρειαζόταν μαιευτική και το 48% ψυχολογική υποστήριξη. Στόχος, άλλωστε, της Γραμμής, είναι μεταξύ άλλων ο έγκαιρος εντοπισμός γυναικών που πάσχουν από περιγεννητικές (π.χ. επιλόχεια ) ή εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως και την παραπομπή των πασχουσών, κατά περίπτωση, στις κατάλληλες κλινικές ή δομές ψυχικής υγείας. Τέλος, επειδή την ψυχολογία της εγκύου και της λεχώνας επηρεάζει και το περιβάλλον, η ομάδα της «Φαιναρέτης» ασχολείται εξίσου με την και ευαισθητοποίηση του οικογενειακού περίγυρου και των επαγγελματιών υγείας.

Πηγή: k
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση