Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Τα παιχνίδια και τα αυτοκίνητα στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των επικίνδυνων προϊόντων
Τα παιχνίδια και τα αυτοκίνητα στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των επικίνδυνων προϊόντων

Τα παιχνίδια και τα αυτοκίνητα στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των επικίνδυνων προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την Παρασκευή 05 Απριλίου την έκθεσή της για το 2018 σχετικά με το «Safety Gate», το σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (πρώην σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «RAPEX»).

Από την έκθεση προκύπτει ότι οι αρχές αντάλλαξαν 2 257 προειδοποιήσεις για επικίνδυνα προϊόντα. Τα «παιχνίδια» αποτέλεσαν την κατηγορία προϊόντων με τις περισσότερες κοινοποιήσεις (31 %), ακολουθούμενα από τα «μηχανοκίνητα » (19 %) και από τα «, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και είδη μόδας» (10 %), ενώ οι κυριότεροι κίνδυνοι που κοινοποιήθηκαν ήταν οι χημικοί κίνδυνοι και οι τραυματισμοί (25 % έκαστος), ακολουθούμενοι από τον κίνδυνο πνιγμού για τα παιδιά (18 %).

Οι ανακλήσεις προϊόντων είναι ένα από τα συνηθέστερα μέτρα για τη των κινδύνων που ενέχουν τα επικίνδυνα προϊόντα, ωστόσο το ποσοστό των προϊόντων που πράγματι επιστρέφεται από τους παραμένει γενικά χαμηλό. Τα νέας έρευνας σχετικά με το θέμα δείχνουν ότι το ένα τρίτο όσων απάντησαν εξακολουθούν συνειδητά να χρησιμοποιούν ανακληθέντα προϊόντα, γεγονός που δείχνει ότι οι ανακοινώσεις ανάκλησης ίσως να μην επηρεάζουν ιδιαίτερα τις αποφάσεις των καταναλωτών και/ή ότι ο κίνδυνος δεν κοινοποιείται με επαρκή σαφήνεια.

Περισσότερα από τα μισά από τα επικίνδυνα προϊόντα που εντοπίστηκαν προέρχονταν από την . Η με τις κινεζικές αρχές στον τομέα της ασφάλειας των προϊόντων εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα, αλλά τα είναι ανάμικτα. Η Επιτροπή εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις αρμόδιες κινεζικές αρχές επ' αυτού. Στα σχετικά μέτρα περιλαμβάνονται δράσεις για την της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κανόνες ασφάλειας των προϊόντων που πρέπει να τηρούνται κατά την πώληση σε της ΕΕ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση