Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων» με θέμα για τα παιδιά
Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων» με θέμα για τα παιδιά

Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων» με θέμα για τα παιδιά

 

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 η τέταρτη συνάντηση, της «Ακαδημίας Γονέων» με θέμα: «Καλλιεργώντας στο μου την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει» στο Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.. ς αποφάσισε τη συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Αθηνών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων».

Για το σχολικό έτος 2019-20 διεξάγεται για δεύτερη φορά στον Βόλο η «Σχολή Γονέων Βόλου». Η «Σχολή Γονέων Βόλου» καθώς και οι άλλες Σχολές Γονέων, στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της ς (Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ..) Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Αθηνών (ΕΚΠΑ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA και την «Μαγνήτων Κιβωτό για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, καθώς και της διεύθυνσης και του προσωπικού του πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στο Βόλο έχει ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης συντονιστής Εκπαίδευσης (ΠΕ86) και ο Αντώνης Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη η τέταρτη συνάντηση

Η 4η συνάντηση, θα γίνει την Τετάρτη 22/1/2020, Ώρα 16:00 – 18.00 με θέμα «Καλλιεργώντας στο μου την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει» και ομιλήτρια την Γιάννα Καλώτα ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας και της εκπαίδευσης.

Θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, μια Τετάρτη κάθε μήνα, ώρα 16:00 – 18:00, στην αίθουσα του Μουσείου Τσαλαπάτα.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη συνάντηση, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aplageras@gmail.com . Η συμμετοχή όσων ακόμη επιθυμούν, είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει και την ημέρα της εκδήλωσης.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση