Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Συνεχίζει τις δράσεις εθελοντισμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η Ζέττα Μ. Μακρή και στο Βελεστίνο 
Συνεχίζει τις δράσεις εθελοντισμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η Ζέττα Μ. Μακρή και στο Βελεστίνο 

Συνεχίζει τις δράσεις εθελοντισμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η Ζέττα Μ. Μακρή και στο Βελεστίνο 

Στο πρόγραμμα της διενέργειας μαστογραφικού και αιματολογικού – βιοχημικού ελέγχου στην περιοχή του Αλμυρού, της Ζαγοράς και της Αργαλαστής εντάσσεται, πλέον  και το . Ο προληπτικός στις ως άνω περιοχές διοργανώνεται με πρωτοβουλία της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας,  Ζέττας Μ. Μακρή, με την έμπρακτη υποστήριξη του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και με τη συνεργασία των Δήμων Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και .

Με την πρωτοβουλία της κ. Μακρή, η οποία διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, διευκολύνονται οι γυναίκες που, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων αλλά και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Είναι σκόπιμο να διευκρινισθεί ότι ο συγκεκριμένος προληπτικός καλύπτει και τις ανασφάλιστες γυναίκες. Φροντίδα και μέριμνα της πολιτείας είναι να υποστηρίξει αυτές τις γυναίκες, ανάγκη την οποία αναγνωρίζει ο έμπειρος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος, ως αρμόδιος, έδωσε και τη σχετική εντολή που επιτρέπει στην κινητή μονάδα μαστογραφίας να πραγματοποιήσει τις με τον εξής προγραμματισμό:

α) στον Αλμυρό, στις 26-27 Μαρτίου 2020 ( 7-3, 3-11)

β) στη Ζαγορά, στις 30-31 Μαρτίου 2020 ( 7-3, 3-11)

γ) στην Αργαλαστή, στις 3-4 Απριλίου 2020 (ώρα 7-3, 3-11)

δ) στο : 13-16 Απριλίου 2020 (ώρα 7-3, 3-11).

Η κίνηση αυτή, όπως και οι επανειλημμένες αιμοδοσίες που το πολιτικό γραφείο της κας Μακρή έχει διοργανώσει, εκτός από συμβολική με στόχο την ανάδειξη του θέματος του ελέγχου των γυναικών, είναι και κίνηση που ουσιαστικά προωθεί και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

  • Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο… - https://t.co/lb2YE5WlAn -

  • Συνάντηση διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων- υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων - https://t.co/0UHd0guIrp -

"Αλιεύοντας" την είδηση