Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Συνέχιση Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού Διαδικτυακά
Συνέχιση Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού Διαδικτυακά

Συνέχιση Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού Διαδικτυακά

Λόγω της Πνδημίς Covid 19 και για λόγους Πρόληψης και Προς της Υγείας των ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού όπως είναι οι , τα μαθήματα του Ανώδυνου Τοκετού δεν πραγματοποιούνται ακόμη δια ζώσης αλλά συνεχίζονται διαδικτυακά μέσω Skype.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μοναδικό πανελλαδικά σε Διεύθυνση Υγείας ς και πρωτοποριακό διαδικτυακά, από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα, οργανώθηκαν από την μαία και προϊσταμένη του Τμήματος  Γεωργία Ντέλλα, 8 (οκτώ) ομάδες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 98 εγκυμονούσες.

Κάθε ομάδα παρακολουθεί 6 συνεδρίες σχετικά με τα στάδια του τοκετού, τις αναπνοές, την της εξώθησης, την περιποίηση του βρέφους, τον θηλασμό και την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων του, καθώς επίσης και θέματα της λοχείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, ήδη, η 8η ομάδα με την συμμετοχή 16 εγκύων, οι οποίες έχουν πιθανή ημερομηνία τοκετού τον μήνα Σεπτέμβριο 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη και επιδημιολογικά επικίνδυνη η μαζική συμμετοχή τόσων ατόμων λόγω της πανδημίας, ενώ με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν και εγκυμονούσες από περιοχές και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων όπως της ς, Τρικάλων καθώς και από απομακρυσμένες περιοχές όπως χωριά του Πηλίου και της ς που έτσι και αλλιώς θα ήταν δύσκολη η μετάβασή τους στον χώρο της ς για την δια ζώσης παρακολούθηση. Συμμετέχουν επίσης γυναίκες που σήμερα διαμένουν στην , ενώ μέσω Skype αντιμετωπίζονται συχνά προβλήματα στον θηλασμό.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προστεθούν και επιπλέον άτομα στις ομάδες, τα οποία θα δείξουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στα μαθήματα.

Πληροφορίες: Γεωργία Ντέλλα – προϊσταμένη του Τμήματος, μαία-MSc Δημόσιας Υγείας. Τηλ: 2413506290-192.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση