Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με ευρωβουλευτή Κ. Κούνεβα
Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με ευρωβουλευτή Κ. Κούνεβα

Συνάντηση υφυπουργού ΥΠΕΣ με ευρωβουλευτή Κ. Κούνεβα

Προτεραιότητες: – Κωνσταντινούπολης – πρόταση Οδηγίας FEMM

  «Η Ελλάδα έχει υποχρέωση αλλά και συμφέρον να κυρωθεί άμεσα από όλα τα Κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί την πρώτη ολιστική, ευρωπαϊκή πολιτική που αφορά στα θέματα προστασίας των γυναικών από την σε βάρος τους άσκηση βίας». 

Τα παραπάνω αποτέλεσαν σημείο απόλυτης συμφωνίας κατά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 26/09 στο ΥΠΕΣ,  μεταξύ της υφυπουργού Εσωτερικών  Μ. Χρυσοβελώνη και της ευρωβουλευτή Κ. Κούνεβα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την προώθηση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα, της ανάγκης για να επισπευσθεί η κύρωση της συνθήκης που κωλυσιεργεί σε ορισμένα κράτη για λόγους εσωτερικής πολιτικής κερδοσκοπίας, από μέρους πολιτικών δυνάμεων με ακροδεξιά ατζέντα.

Τονίζεται ότι η Ελλάδα έχει κυρώσει την συνθήκη.

Επίσης, στην συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες διαμόρφωσης ολοκληρωμένης θέσης της Ελλάδας, ενόψει της εισαγωγής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για συζήτηση, της πρότασης Οδηγίας της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας Φύλου (FEMM) με αντικείμενο την «ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές και την της οδηγίας 2010/18/ΕΕ του Συμβουλίου».

Πρόκειται για Οδηγία που προτείνει να ενσωματωθούν πολιτικές για αποκατάσταση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και παροχών (για άντρες και γυναίκες) στην νομοθεσία των κρατών μελών.
Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής  K. Κούνεβα είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την ευρωβουλευτή για το νομοσχέδιο που πρόκειται άμεσα να κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή, το οποίο αφορά στην επίλυση ζητημάτων ισότητας φύλων.

Πρόσθετα, την ενημέρωσε για πρωτοβουλίες που πρόκειται να εκδιπλωθούν το επόμενο διάστημα στους τομείς ευθύνης της.
Οι  Μ. Χρυσοβελώνη και Κ. Κούνεβα συμφώνησαν να βρίσκονται εφεξής σε διαρκή επικοινωνία, ώστε να συντονίζουν δράσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη με στόχο την προώθηση των πολιτικών για την και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών.

Εγκαίνια έκθεσης για τον  φεμινισμό


Στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα: «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις», παρέστη την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετέφερε την έκθεση στο Βόλο η οποία  εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 30 Χρόνια Δημιουργίας».

Τα εκθέματα αποτελούν φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά που αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα της εποχής της Μεταπολίτευσης, παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους.

Η  κ. Χρυσοβελώνη απεύθυνε χθες χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του πρύτανη Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη, της γενικής γραμματέως του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ιστορικό Νίκη Μαρωνίτη και της αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτριας Ιωάννας Λαλιώτου.

Μεταξύ άλλων η υφυπουργός τόνισε στην ομιλία της:«Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειάς μας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα φιλοξενούν από σήμερα και για τους επόμενους δυόμιση περίπου μήνες μία πολύ σημαντική έκθεση.
Έχει μεγάλη αξία η σειρά των εκθεμάτων της, διότι δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει μέσα σε λίγη περιήγησης, μία ολόκληρη εποχή.» {…}»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση