Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Συνάντηση υφυπουργού με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Συνάντηση υφυπουργού με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνάντηση υφυπουργού με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Με πρωτοβουλί της υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη πργματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/12 συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους της Γραμματείας Γυναικών της ς Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ().

Η συνάντηση έγινε με αφορμή το επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι εκπρόσωποι του Σώματος, αλλά και με την σειρά τους να ενημερώσουν για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μεταξύ άλλων, διατυπώθηκε το αίτημα εκπαίδευσης στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τον χειρισμό κρουσμάτων ενδοοικογνειακής βίας, η θεσμοθέτηση του λεγόμενου «Συνδέσμου», δηλαδή μιας γυναίκας αστυνομικού υπαλλήλου σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της χς, ειδικά εκπαιδευμένης από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας (δομές που υπάγονται στην αρμοδιότητα της υφυπουργού Εσωτερικών) που θα μεριμνά για την προστασία και την κατάλληλη αντιμετώπιση θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Επίσης διατυπώθηκε το αίτημα σύναψης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμε που σχετίζονται με την αντιμετώπιση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας (, Υπουργεία, Δικαιοσύνη, ΕΛ.ΑΣ, Σύστημα Υγείας, κ.λπ.)

Οι εκπρόσωποι τόνισαν την έλλειψη εναρμόνισης-ενσωμάτωσης του Ποινικού Κώδικα με την κυρωμένη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (Διεθνής Συνθήκη βίας κατά των γυναικών, trafficking, κ.ά.), ενώ περιέγραψαν και προβλήματα ανισότητας που αντιμετωπίζουν ως σε σχέση με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.

Σε όλα τα παραπάνω οι εκπρόσωποι βρήκαν την αμέριστη συμπαράσταση της Υφυπουργού, η οποία δεσμεύτηκε για ενέργειες που θα επιλύσουν θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου, καθώς και για την περεταίρω τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση