Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Συνάντηση υφυπουργού με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Συνάντηση υφυπουργού με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνάντηση υφυπουργού με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/12 συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους της Γραμματείας Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ().

Η συνάντηση έγινε με αφορμή το επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι εκπρόσωποι του Σώματος, αλλά και με την σειρά τους να ενημερώσουν για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μεταξύ άλλων, διατυπώθηκε το αίτημα εκπαίδευσης στελεχών της για τον χειρισμό κρουσμάτων ενδοοικογνειακής βίας, η θεσμοθέτηση του λεγόμενου «Συνδέσμου», δηλαδή μιας γυναίκας αστυνομικού υπαλλήλου σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, ειδικά εκπαιδευμένης από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας (δομές που υπάγονται στην αρμοδιότητα της υφυπουργού Εσωτερικών) που θα μεριμνά για την προστασία και την κατάλληλη αντιμετώπιση θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Επίσης διατυπώθηκε το αίτημα σύναψης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας (, Υπουργεία, Δικαιοσύνη, ΕΛ.ΑΣ, Σύστημα Υγείας, κ.λπ.)

Οι εκπρόσωποι τόνισαν την έλλειψη εναρμόνισης-ενσωμάτωσης του Ποινικού Κώδικα με την κυρωμένη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (Διεθνής Συνθήκη βίας κατά των γυναικών, trafficking, κ.ά.), ενώ περιέγραψαν και προβλήματα ανισότητας που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι σε σχέση με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.

Σε όλα τα παραπάνω οι εκπρόσωποι βρήκαν την αμέριστη συμπαράσταση της Υφυπουργού, η οποία δεσμεύτηκε για ενέργειες που θα επιλύσουν θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου, καθώς και για την περεταίρω συνεργασία τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψηφιότητες για τη διοίκηση του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 #ΑΣΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/cXg2S6MDws -

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση