Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm
Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm

Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm

Γυναίκα και εργασία
Καταπολέμηση έμφυλης βίας

Με αφορμή το άτυπο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. για θέματα Ισότητας Φύλων που πραγματοποιείται στο τέλος αυτής της εβδομάδας στη Βιέννη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης από την αυστριακή προεδρία του συνεδρίου: Gender Equality and You. Young Voicees. Joint Initiative, πραγματοποιήθηκε χθες 08/10 συνάντηση μεταξύ της υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη και της πρέσβειρας της ς στην , An. Ikić-Böhm.

Η πρέσβειρα διαβίβασε στην υφυπουργό την σημασία που δίνει η στην εφαρμόζοντας σχετική πολιτική με έμφαση στα εργασιακά θέματα, ενώ ενημέρωσε για τους τρόπους με τους οποίους αγωνίζεται για την της έμφυλης βίας.

Η υφ Μ. Χρυσοβελώνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο (11 και 12/10) ενημέρωσε την πρέσβειρα ότι επίκειται νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα ισότητας φύλων σε κάθε τομέα της κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην οποία θα συζητηθεί ο τρόπος που θα γίνει η νέα παρέμβαση στο ζήτημα των μισθολογικών διακρίσεων και στην πολιτική για καθολική συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες της ς εργασίας.

Τέλος, ενημέρωσε για την μακρόχρονη, εξειδικευμένη και πολύ αποτελεσματική δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων στα θέματα αυτά.

Οι δύο ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνάντηση μετά το , στην οποία θα κληθεί να συμμετέχει και η γενική γραμματέας Ισότητας Φύλων Φ. Κούβελα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση