Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm
Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm

Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm

υναίκα και εργασία
Καταπολέμηση έμφυλης βίας

Με αφορμή το άτυπο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. για θέματα Ισότητας Φύλων που πραγματοποιείται στο τέλος αυτής της εβδομάδας στη Βιέννη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης από την αυστριακή προεδρία του συνεδρίου: Gender Equality and You. Young Voicees. Joint Initiative, πραγματοποιήθηκε χθες 08/10 μεταξύ της υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη και της πρέσβειρας της Αυστρίας στην , An. Ikić-Böhm.

Η πρέσβειρα διαβίβασε στην υφυπουργό την σημασία που δίνει η Αυστρία στην των φύλων εφαρμόζοντας σχετική πολιτική με έμφαση στα θέματα, ενώ ενημέρωσε για τους τρόπους με τους οποίους αγωνίζεται για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο συνέδριο (11 και 12/10) ενημέρωσε την πρέσβειρα ότι επίκειται νομο που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα ς φύλων σε κάθε τομέα της κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει προγραμματισμένη με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην οποία θα συζητηθεί ο τρόπος που θα γίνει η νέα παρέμβαση στο ζήτημα των μισθολογικών διακρίσεων και στην πολιτική για καθολική συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες της αγοράς εργασίας.

Τέλος, ενημέρωσε για την μακρόχρονη, εξειδικευμένη και πολύ αποτελεσματική δράση της ενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων στα θέματα αυτά.

Οι δύο ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνάντηση μετά το συνέδριο, στην οποία θα κληθεί να συμμετέχει και η γενική γραμματέας Ισότητας Φύλων Φ. Κούβελα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση