Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της ΔΑΜ για τον καρκίνο του μαστού
Στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της ΔΑΜ για τον καρκίνο του μαστού

Στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της ΔΑΜ για τον καρκίνο του μαστού

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών  θέμα φωτίστηκε συμβολικά στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, με σκοπό τη μετάδοση του μηνύματος της πρόληψης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες όμως η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Όλες  οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση την κλινική εξέταση και την μαστογραφία.

Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία γύρω στα 40 τους χρόνια κι από κει και πέρα να ελέγχονται κάθε χρόνο.

Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουνε στον εαυτό τους είναι κάθε χρόνο, στα γενέθλιά τους, να κλείνουν ραντεβού με τον γιατρό τους. Η πρόληψη μπορεί να  σώσει τη ζωή.

Την τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής ΑΛΕΞΑΚΗΣ Μιλτιάδης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Αθανάσιος, η πρόεδρος ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ Ευαγγελία, ο ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Σωτήριος, η γραμματέας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Άννα-Μαρία και ο ταμίας ΠΙΟΣ Στέφανος του παραρτήματος Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία χρονιά το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που μας χορήγησε την άδεια για τη φωταγώγηση ενός δημόσιου κτιρίου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το φως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ευχόμαστε να φωτίσει με υγεία και αγάπη τις ψυχές των συνανθρώπων μας αλλά και να δώσει δύναμη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας και στέλνουμε το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση