Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στη γενέτειρά της παρουσιάζει το βιβλίο της η Σοφία Δάρτζαλη
Στη γενέτειρά της παρουσιάζει το βιβλίο της η Σοφία Δάρτζαλη

Στη γενέτειρά της παρουσιάζει το βιβλίο της η Σοφία Δάρτζαλη

Eγγονή του αείμνηστου Κώστα Λαδογιάννη

Το ευρηματικό ως ιδέα και επίκαιρο ως θέμα βιβλίο για παιδιά της Σοφίας Δάρτζαλη με τίτλο «Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» από τις εκδόσεις Λιβάνη θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Βόλο σε διαδραστική εκδήλωση την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Public (Όγλ 28 με Κονταράτου).

Στην  εκδήλωση, που  πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και θα ακολουθήσει θεατρικός αυτοσχεδιασμός από την παιδαγωγό Κάτια Φλουράκη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε μικρούς αλλά  και σε μεγάλους με θέμα τη διαφορετικότητα και τη ξενοφοβία αναδεικνύοντας έννοιες και συμπεριφορές που προβληματίζουν υποδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της ανάληψης ευθυνών.

Η Σοφία Δάρτζαλη, με σπουδές την Ελλάδα και την Αγγλία, γεννήθηκε στο Βόλο, μεγάλωσε στη και ζει στην Αθήνα. Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της στο Βόλο  ανασύρει μνήμες καθώς πρόκειται για την κόρη της Μαριέτας Λαδογιάννη και εγγονή του αείμνηστου πρωτοπόρου της εκπαίδευσης φιλολόγου Κωνσταντίνου Λαδογιάννη και της Νίνας Λαδογιάννη γνωστή για την κοινωνική της δράση και τη συγγραφή βιβλίων. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση η Σοφία Δάρτζαλη σπούδασε Ελληνική Φιλολογία όπως και η μητέρα της και  ο παππούς της.  Κόρη του Λαρισαίου δικηγόρου Γιώργου Δάρτζαλη ισορροπεί με άνεση ανάμεσα στο Βόλο και τη δηλώνοντας ότι το Πήλιο πάντα την καλεί.

Η υποστήριξη  της εκδήλωσης από τον  Α΄ Σοροπτιμιστικό  Όμιλο  Βόλου οφείλεται στο γεγονός ότι  η γιαγιά της Σοφίας Δάρτζαλη, Νίνα Λαδογιάννη, διετέλεσε ενεργό μέλος  του ενώ ο Συλλόγος Αποφοίτων  Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» συμμετέχει στην εκδήλωση καθώς ο Κ.Λαδογιάννης διετέλεσε λυκειάρχης της Σχολής, με ενεργή δράση και υποστήριξη των μαθητριών στα φιλολογικά μαθήματα.

Η εκδήλωση στο Βόλο για την παρουσίαση του βιβλίου «Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» είναι ανοικτή για το κοινό και κυρίως για τους μικρούς αναγνώστες που θα κληθούν με τη βοήθεια της παιδαγωγού Κάτιας Φλουράκη να συμμετάσχουν ενεργά, να παίξουν, να χαρούν αλλά και να προβληματιστούν.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινά η θεώρηση - χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2022 #ΑμέΑ - https://t.co/frq3qOpjn6 -

  • Έργα και μελέτες για το #Πουρί και τη Μακρυρράχη #Πουρί - https://t.co/ag7UDjW1lL -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς» – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε δύο φάσεις η ψυχρή εισβολή – Χιόνια και σε πεδινές περιοχές… - https://t.co/pPiXm6MHu2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση