Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα με κορωνοϊό – Αρνητικό τεστ για το βρέφος
Πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα με κορωνοϊό – Αρνητικό τεστ για το βρέφος

Πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα με κορωνοϊό – Αρνητικό τεστ για το βρέφος

Έκτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην

Το πρώτο παιδί στην , από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό, γεννήθηκε χθες στη ' Μαιευτική και υναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό οσοκομείο «Αττικόν».

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο οσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα ς (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον Υ.

Η γυναίκα, καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια). Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Στην καισαρική τομή συμμετείχε ομάδα γιατρών (γυναικολόγοι, αναισθησιολόγος, νεογνολόγος, προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του υ).

Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η Γ' Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

Έκτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σε έξι ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς ένα ακόμη άτομο έχασε τη του.

Πρόκειται για 70χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς και υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Είναι το έκτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά απο σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Η επίσημη ενημέρωση για τον νέο αυτό θάνατο θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο μεταξύ, εντείνεται η αγωνία των υγειονομικών αρχών για τις αντοχές του προσωπικού του ΕΣΥ, μετά και τα ολοένα περισσότερα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς των μονάδων Υγείας.

Χθες καταγράφηκαν στη χώρα μας 31 νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά περιστατικά του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 418. Σε 64 περιπτώσεις δεν έχει προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης. Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία είναι 79 ασθενείς, εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 70 έτη. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση