Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Πρόσκληση αιμοδοσίας στη μνήμη δύο κοριτσιών
Πρόσκληση αιμοδοσίας στη μνήμη δύο κοριτσιών

Πρόσκληση αιμοδοσίας στη μνήμη δύο κοριτσιών

Στη μνήμη της Φενίννας – Αικατερίνης Βασιλού από τον Βόλο και της επιστήθιας φίλης της Αναστασίας Τσανίδη από τη Θεσσαλονίκη και κατόπιν αιτήματος των οικογενειών τους, ο Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» προχώρησε στη Τράπεζας Αίματος με κωδικό στο Εθνικό Αιμοδοτών 16525.

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο από το θάνατο των κοριτσιών διενεργείται η 1η  αιμοληψία με στόχο να παγιωθεί αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού στη μέγιστη προσφορά ς μέσω δωρεάς αίματος, σε ετήσια βάση.Η Φενίννα χτυπημένη από μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, το Μυελοειδές Καρκίνωμα εφρού (Renal Medullary Carcinoma, RMC) που συνδέεται με το Στίγμα της Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, τερμάτισε τη σύντομη επίγεια διαδρομή της μετά από δύο χρόνια πάλης στις 24 Απριλίου του .

Η Αναστασία νικώντας το Λέμφωμα Hodgkin to 2020 κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρώτη υποτροπή την του 2021 εμφανίζοντας Λεμφοβλαστική Λευχαιμία που αντιμετωπίστηκε με μια επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών. Όμως μια δεύτερη υποτροπή σε Μυελογενή Λευχαιμία της έκοψε το νήμα της ς στις 30 Ιανουαρίου του .

Στο διάστημα αυτό τα κορίτσια ανέπτυξαν έναν άρρηκτο δεσμό φιλίας και αγάπης στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν να ονειρεύονται και συγχρόνως να παλεύουν με έναν εχθρό που συνεχώς απειλούσε την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Επιθυμία μας πλέον είναι το φως των κοριτσιών μας, αλλά και όσων μαχητών έφυγαν από κοντά μας να απλώνεται στους υπόλοιπους μαχητές και στον κόσμο μας μέσα από δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς.

Ένα καλύτερο παρόν τ θα εξασφαλίσει ένα πιο φωτεινό αύριο για τα μας, την Ελπίδα του Μέλλοντος, γράφει στην πρόσκληση η μητέρα της Φεννίνα και η εκπαιδευτικός  Λώις Βλαχάβα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση