Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / Πλούσια η δράση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου
Πλούσια η δράση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Πλούσια η δράση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Σε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις προχώρησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων , πέρα από τις υποχρεώσεις, που αφορούν στα εκπαιδευτικά ζητήματα και τις για την όσο το δυνατόν βελτίωση των καταστάσεων στους σχολικούς χώρους.

Γονείς- μέλη της Ένωσης, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε έρευνα που πραγματοποιεί  στο πλαίσιο της Διπλωματικής εργασίας της, η Σέχα Βικτώρια, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή”, αναφορικά με τη διερεύνηση των λαθών που κάνουν οι μαθητές  με δυσλεξία στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Όσοι επιπλέον γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο email: secha@uth.gr ή esp1255@uom.edu.gr  .Η διπλωματική εργασία έχει ως κεντρικό θέμα τη διερεύνηση των τύπων των λαθών που η γνώση τους, θα βελτιώσει στην πορεία, την όποια απόδοσή τους.

Ημερίδα για τη βία

Κάλεσμα συμμετοχής σε γονείς- μέλη των συλλόγων γονέων, απευθύνει παράλληλα η Ένωση, για την ημερίδα που διοργανώνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και το ΚΕΣΥ , με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τη βία στο σχολείο και στην οικογένεια». Η ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 11:00 πμ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, περιφερειακό τμήμα .

Για τους τραυματισμούς στα δόντια

Παράλληλα, γονείς, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, ο , με την Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής και τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δ. , με θέμα: «Η Οδοντιατρική Φροντίδα του Αθλητή», το περασμένο Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Υπήρξε μια αναλυτική , από τους ομιλητές, χρήσιμη σε κάθε περίπτωση, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν στην αποφυγή προβλημάτων και τραυματισμών στα δόντια των παιδιών.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των ξεναγήσεων

Ολοκληρώθηκε στο μεταξύ, το πρώτο μέρος του κύκλου δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου» και άλλους αρχαιολογικούς χώρους του Νομού, που συνεχίστηκε και τη φετινή χρονιά και που άρχισε με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο αυτό, δεκάδες γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί κα. απόλαυσαν, έναν κύκλο ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή από τους συμμετέχοντες, με ξενάγηση για την οποία φρόντιζε, η ξεναγός – υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου Μελίνα Κωστίδη. Σημειώνεται ότι επειδή το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, κάποιες ξεναγήσεις θα συνεχιστούν σε εξωτερικούς αρχαιολογικούς χώρους και θα ανακοινώνονται τα σημεία και ο τρόπος συμμετοχής, έγκαιρα.

Παράλληλα, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, συμμετείχαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε διάφορες εκδηλώσεις, , ημερίδες, εκλογικές διαδικασίες συλλόγων γονέων κ.λ.π., προσπαθώντας για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των γονέων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

  • Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός σε συλλόγους στίβου της Θεσσαλίας   #αθλητικόςεξοπλισμός - https://t.co/CY6RweOHVu -

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

"Αλιεύοντας" την είδηση