Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Ποιο peeling είναι το κατάλληλο για εσάς
Ποιο peeling είναι το κατάλληλο για εσάς

Ποιο peeling είναι το κατάλληλο για εσάς

Το χημικό peeling είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του δερματολόγου, το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και κερδίζει έδαφος και γίνεται πιο δημοφιλές λόγω του ευρέος φάσματος ενδείξεών του.

Γράφει η Ευγενία Γιαρένη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Laser ΛΗΤΩ

Mε το χημικό peeling μπορούμε να επιτύχουμε ανάπλαση και ανανέωση του δέρματος του προσώπου, να καταπολεμήσουμε δυσχρωμίες (μέλασμα, μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, εφηλίδες), να βελτιώσουμε ουλές ακμής.

Το χημικό peeling είναι μια θεραπευτική μέθοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας εφαρμόζουμε στο δέρμα ειδικό διάλυμα έτσι ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη καταστροφή στιβάδων της επιδερμίδας. Ακολουθεί απολέπιση (ξεφλούδισμα) με απομάκρυνση των επιφανειακών δερματικών βλαβών και εν συνεχεία αναγέννηση νέου δέρματος, πιο απαλού, πιο φωτεινού, με λιγότερες κηλίδες, ρυτίδες, ουλές.

Το peeling ανάλογα με το βάθος διείσδυσης χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: επιφανειακό, μεσαίο, βαθύ.

Ο δερματολόγος ανάλογα με το πρόβλημα και τον τύπο του δέρματος θα προτείνει ποιο είναι το κατάλληλο. Τα peeling που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι οξέα φρούτων με πιο δημοφιλές το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ, καθώς επίσης και το τριχλωροξικό οξύ (TCA).

Πώς γίνεται

Η εφαρμογή του peeling γίνεται στο ιατρείο του δερματολόγου. Σε καθαρό πρόσωπο, αφού προστατεύσουμε μάτια, μύτη και χείλη, εφαρμόζουμε το ειδικό διάλυμα με ειδικά πινέλα ή γάζες. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αναφέρει ήπιο κνησμό και αίσθημα καύσου. Αμέσως μετά τη θεραπεία εφαρμόζουμε καταπραϋντική ενυδατική κρέμα. Θα ακολουθήσουν ήπιο ερύθημα και απολέπιση. Η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

Το peeling θα πρέπει να αποφεύγεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πιο κατάλληλη περίοδος για θεραπεία είναι οι μήνες από Οκτώβριο έως Απρίλιο. Ανάλογα με τη βλάβη που πρέπει να αντιμετωπίσει ο δερματολόγος, θα κρίνει τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζονται. Συνήθως σε ήπιες βλάβες αρκούν 3-4 συνεδρίες το χρόνο.
Συμπερασματικά, το peeling είναι μία αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία σε κάποια δερματικά προβλήματα αισθητικής φύσεως, όταν όμως εκτελείται από δερματολόγο.

πηγή:hygeia.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

  • Δράση συνδρομής της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ για τους πληγέντες στην Καρδίτσα από τον «Ιανό»… - https://t.co/csk4w5DnK9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση