Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας
Παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας

Παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας

ια τα έτη -2023

Η ενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει την παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας από το για την περίοδο -2023. Το έργο θα συνεχίσει να υλοποιείται σε με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Το πανελλαδικό δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων λειτουργεί συναπτά από το 2011 και σήμερα αποτελείται από 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη υποστηρικτική γραμμή SOS 15900.

Στόχος του δικτύου είναι η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων και η παροχή  ολοκληρωμένων υπηρεσιών στήριξης και ενδυνάμωσης για τις ίδιες και τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για την και την αντιμετώπιση της βίας εναντίον των γυναικών.

Η παράταση της χρηματοδότησης του δικτύου έως το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου είναι μείζονος σημασίας για τη συνέχιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη και ειδικά σε περιόδους που επιβάλλουν την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

«Μετά από στοχευμένες προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες της Ο.Π.Ι.Φ πετύχαμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει τη χρηματοδότηση των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο που γίνεται στους ξενώνες και τα συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Ένα έργο που δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων κατά τη περίοδο της πανδημίας. Αντίθετα, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά λειτουργώντας ιδανικά σε συνθήκες  και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τον αυξημένο αριθμό γυναικών που ζήτησαν την βοήθεια μας»,  δήλωσε η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση