Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Δημοκρατικός Σύλλογος για την ημέρα της γυναίκας
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος για την ημέρα της γυναίκας

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος για την ημέρα της γυναίκας

Δράσεις θα υλοποιήσει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή ξεκινάει πολύμηνη καμπάνια της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στις σπουδάστριες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, εξειδικεύοντας επεξεργασμένες θέσεις για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας με σύνθημα “Νέα Γυναίκα Παλεύουμε Μαζί για Μόρφωση, Εργασία, Δημιουργική Ζωή”.

 Προγραμματισμός δράσεων

Ενόψει της 8 Μάρτη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας προγραμματίζει δράσεις:

  • Την Κυριακή 4-3-2018 η θεατρική ομάδα του συλλόγου με συνεργαζόμενους  θα ανεβάσουν  τη θεατρική παράσταση «Μάνα Κουράγιο» του Μπρεχτ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας,  στις 6 μμ . Ύστερα από τη μεγάλη προσέλευση που υπήρχε στις δυο πρώτες παραστάσεις μας και ύστερα από την επιθυμία πολλών που δεν την είχαν παρακολουθήσει το Νοέμβρη να την παρακολουθήσουν αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε άλλη μία φορά. Επίσης θα έρθουν να την παρακολουθήσουν και οι σύλλογοι γυναικών ( μέλη της ) από τους άλλους θεσσαλικούς νομούς καθώς και ο σύλλογος Ρουμελιωτών από τη Λάρισα.
  • Στις 5,6,7 του Μάρτη θα μοιράζοει την ανακοίνωση στο Πανεπιστήμιο και σε χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνονται πολλές γυναίκες.
  • Στις 8 του Μάρτη θα γίνει συγκέντρωση ς έξω απ το ΠΕΔΥ στις 10.30  με αιτήματα να δίνεται το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες όλων των ταμείων ανεξάρτητα πού θα γεννήσουν, να γίνονται ν οι προληπτικές εξετάσεις σ' όλες τις γυναίκες, να υπάρχει   κάλυψη των αναγκών των φοιτητριών σε ιατρικές εξετάσεις, και  να δοθεί  γενναία χρηματοδότηση στο νοσοκομείο, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας   από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εκδήλωση με φοιτητικό σύλλογο για το γυναικείο κίνημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα οι φοιτήτριες αλλά  και   αργότερα ως εργαζόμενες  και η ανάγκη συλλογικού αγώνα για τη δδίκηση των δικαιωμάτων τους.
  • Ομιλίες και εκδηλώσεις σε χωριά του νομού για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η  πρόεδρος Ρίτσα Κωτή τόνισε ότι μέσα από την καμπάνια της θα αναπτυχθούν οι πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας που αφορούν τις φοιτήτριες, να αναδείξουμε πού βρίσκονται οι αιτίες της, αλλά και να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γίνει αφορμή να γνωρίσουν οι φοιτήτριες και οι σπουδάστριες την ΟΓΕ, μέσα από τα υλικά της καμπάνιας, τις εκδηλώσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε στις σχολές. «Επιδιώκουμε να γνωρίσουν το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στη χώρα μας, για τι παλεύει, γιατί χρειάζεται να υπάρχει σήμερα, σε ποιες γυναίκες απευθύνεται. Να τις μπολιάσουμε με τη σημασία της συλλογικής δράσης.  Η καμπάνια μπορεί να συμβάλει ώστε να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην κοινή δράση της ΟΓΕ με φοιτητικούς Συλλόγους, με Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ()», επισήμανε.

 

Η γραμματέας του Συλλόγου Δέσποινα Ευαγγελινού επισήμανε ότι όσο οι ανάγκες των νέων γυναικών θεωρούνται ατομική υπόθεση, όσο η οικονομία, τα πάντα μετρώνται με το κέρδος των επιχειρηματικών κολοσσών, οι γυναίκες θα είμαστε διπλά καταπιεσμένες.

Η ίδια κάλεσε τις νέες γυναίκες στις σχολές να σκεφτούν, να μελετήσουν, να μάθουν ποια είναι η αιτία που σήμερα, παρ' όλες τις δυνατότητες, είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα μέσα  και από το Σύλλογό, να παλέψουμε για μόρφωση, εργασία, δημιουργική ζωή κόντρα σε αυτούς που μας τα στερούν, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι γυναίκες προβάλουν τις αγωνιστικές δδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση το επιστημονικό αντικείμενο, αιτήματα που αφορούν το σταθερό ωράριο εργασίας, που θα κατοχυρώνεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με 7ωρο-5μερο-35ωρο.

Ζητούν να μπει τέρμα στα ακανόνιστα, στα σπαστά ωράρια που σμπαραλιάζουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή, ιδιαίτερα των νέων εργαζόμενων γυναικών, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμιά νέα να μην είναι ανασφάλιστη, καθώς και να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, ο υποκατώτατος μισθός για τη νεολαία, η διάκριση των μισθών ανάλογα με την ηλικία (586-511 €) και καμιά εργαζόμενη και εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 €.

 

Ιστορική αναδρομή στην 8 Μάρτη 1857 έκανε η αρόεδρος του Συλλόγου Λίλα Πέτρου που τόνισε ότι στις 8 Μάρτη 2018 η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει:

Ø Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ø Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των  ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και ν κοινωνικών υπηρεσιών.

Ø Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση

Όπως είπε, σήμερα μόνο η συλλογική δράση η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα και κάλεσε να ενταθεί η πάλη για τα δικαιώματα τα ων γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα και στον ελεύθερο χρόνο, για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ & ΕΕ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση