Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ » Νορβηγία, η χώρα για χαρούμενες μητέρες και τέκνα
Νορβηγία, η χώρα για χαρούμενες μητέρες και τέκνα

Νορβηγία, η χώρα για χαρούμενες μητέρες και τέκνα

ASSOCIATED PRESS,

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η είναι η ιδανική χώρα για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της οργάνωσης Save the Children, στην κατάταξη της οποίας οι ΗΠΑ κατέχουν την 33η θέση. Η Σομαλία είναι η χειρότερη, κάτω από τη Δημοκρατία του Κονγκό και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Η οργάνωση Save the Children δημοσιοποίησε τον ετήσιο δείκτη για 16η χρονιά σε δείγμα 179 χωρών με κριτήρια: την υγεία της μητέρας, την παιδεία, το εισόδημα και τη θέση των γυναικών. Η έπεσε δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι, πίσω από την Ιαπωνία, την Πολωνία και την Κροατία. Για τρίτη χρονιά εξάλλου το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συγκαταλέγεται στις δέκα πρώτες χώρες, αφού κατέχει την 24η θέση, πίσω από την Ισπανία, τη Σλοβενία, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Η Γαλλία επίσης συγκεντρώνει χαμηλές επιδόσεις και βρίσκεται στην 23η θέση.

Οι σκανδιναβικές χώρες συστηματικά καταλαμβάνουν το τοπ τεν, με τη να εκτοπίζει φέτος από την κορυφή τη Φινλανδία, που κατείχε πέρυσι την πρωτιά. Η Αυστραλία είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα στις δέκα πρώτες θέσεις. Οι δέκα χειρότερες χώρες για μια επίδοξη μητέρα είναι οι υποσαχάριες, αν και η Αϊτή ισοψηφεί με τη στην 169η θέση.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Save the Children CEO, Κάρολιν Μάιλς, τόνισε ότι ο οικονομικός πλούτος δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που οδηγεί σε χαρούμενες μαμάδες, αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πολιτικές προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην περίπτωση της Νορβηγίας «έχουν μεν πλούτο, αλλά επενδύουν αυτόν τον πλούτο σε μητέρες και παιδιά, ως ζητήματα υψηλής προτεραιότητας».

Η οργάνωση ανέφερε ότι η κατάσταση είναι δυσχερέστερη για τις μαμάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε διευρυνόμενες πόλεις που αναπτύσσονται διαρκώς, καθώς αυξάνεται το χάσμα φτωχών – πλουσίων.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση